Βαρεμένος: «Πιο ωφελημένη από τη συμφωνία των Πρεσπών θα βγει η ελληνική Μακεδονία»

28 Σεπτεμβρίου, 2018 6:18 ΜΜ
More videos

Πολύ καλή συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας και της χώρα χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πιο ωφελημένη θα βγει η Θεσσαλονίκη και η ελληνική Μακεδονία» πρόσθεσε ο κ. Βαρεμένος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει δημοψήφισμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «να κάνουμε δημοψήφισμα για να αλλάξει μια τρίτη χώρα το όνομά της;
Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας που να άλλαξε το όνομά της επειδή το απαίτησε μια άλλη χώρα».

«Η Μακεδονία, όπως την αναγνώριζαν 150 κράτη, αλλάζει το όνομά της κατ’ απαίτηση της Ελλάδας» πρόσθεσε ο Γιώργος Βαρεμένος σύμφωνα με τον οποίο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να εμπεδοθεί το νέο όνομα στα διεθνή φόρα, τους οργανισμούς και αλλού.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με την κυβέρνηση μετά και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Wall Street Journal, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όταν έρχεται μια συμφωνία στη Βουλή δεν έρχεται για να ψηφιστεί από τα μέλη του Κοινοβουλίου. Υπάρχουν διέξοδα στη δημοκρατία με βάση του πώς λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Μιλώντας, τέλος, για τις συντάξεις και το ενδεχόμενο να μην περικοπούν είπε ότι «έχουμε ισχυρά επιχειρήματα για να πείσουμε. Για την εφαρμογή του μέτρου ίσχυσαν ορισμένες παραδοχές, αν τώρα δεν υπάρχουν, τότε αλλάζει».