Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Βαρδιάνος στα σπόρκα»: «Υπόκλιση» στο twitter για την Ρένια Λουιζίδου – Εκπλήσσει...

«Βαρδιάνος στα σπόρκα»: «Υπόκλιση» στο twitter για την Ρένια Λουιζίδου – Εκπλήσσει η σειρά της ΕΡΤ

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα», που «ζωντάνεψε» στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φαίνεται πως έχει ήδη δημιουργήσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα το δικό του «φανατικό» κοινό.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, τη νέα τηλεοπτική σεζόν, δίνοντας εικόνα και ήχο σε εμβληματικά έργα της λογοτεχνίας μας, στο πλαίσιο της ζώνης «Το ελληνικό διήγημα».

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

Την κεντρική ηρωίδα της σειράς, τη γριά Σκεύω, υποδύεται η Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, ερμηνεύει ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου.

Και στο twitter «υποκλίνονται» όλοι στην Ρένια Λουιζίδου για ακόμη έναν ρόλο που φέρνει εις πέρας!

Δείτε χαρακτηριστικά tweets παρακάτω:

https://twitter.com/MareNelia/status/1446916105310720014?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1446916105310720014%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthecaller.gr%2Flifestyle%2Fvardianos-sta-sporka-ipoklisi-sto-twitter-gia-tin-renia-louizidou-ekplissi-i-sira-tis-ert%2F

Σημειώνεται, πως στη σειρά, ακόμη, εμφανίζονται ο Πέτρος Ξεκούκης ως Στάθης Χερχέρης, πατέρας της Ρηνιώς, ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, συμπέθερος της Σκεύως, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής (στενός συνεργάτης του Χερχέρη), κ.ά.

Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχέρη, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδη.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους στην ΕΡΤ1, κάθε Σάββατο, στις 22:00, ενώ μεταδίδεται και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή, στις 19:00.

Τα πιο σημαντικά