Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
διεθνήΒανδάλησαν σοβιετικό αστέρι στην Ρωσία σε χαρακτήρα του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Βανδάλησαν σοβιετικό αστέρι στην Ρωσία σε χαρακτήρα του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Η εικαστική παρέμβαση δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τις δημοτικές αρχές, αφού η αποκατάσταση της ζημιάς αναμένεται να κοστίσει ακριβά

Αν και ένα μεγάλο μέρος των μνημείων της σοβιετικής εποχής στις πρώην δημοκρατίες της Ένωσης έχουν καταστραφεί, στη Ρωσία υπάρχουν ακόμα αρκετά κτίρια που φέρουν τα εμβλήματα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου.

soviet-star-patrick-spongebob-voronez-russia-5828bf7bb2605__880Vladimir Malder

Ακόμα και εκεί όμως δεν λείπουν τα… δημιουργικά μυαλά, που θέλουν να δώσουν μια πιο κεφάτη και σύγχρονη «νότα» στα μουντά και πένθιμα κτήρια της σοβιετικής εποχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας κάτοικος της πόλης Βορόνεζ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, που θεώρησε καλή ιδέα να μετατρέψει το σοβιετικό άστρο που κοσμεί ακόμα την κορυφή ενός διατηρητέου κτηρίου στον… αστερία Πάτρικ, τον συμπαθή φίλο του «Μπομπ Σφουγγαράκη».

soviet-star-patrick-spongebob-voronez-russia-5828bf83cf82f-jpeg__880Vladimir Malder

Δυστυχώς, η εικαστική του παρέμβαση δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τις δημοτικές αρχές, αφού η αποκατάσταση της ζημιάς αναμένεται να κοστίσει ακριβά, περί τα $1.500. Όσο για τον ευφάνταστο καλλιτέχνη, αυτός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης αρκετών εβδομάδων, εάν ποτέ εντοπιστεί από την τοπική αστυνομία.

1

someone-vandalized-a-soviet-star-in-russia-and-turned-it-into-patrick-5828c73f68726__880

soviet-star-patrick-spongebob-voronez-russia-5828bf80b6975__880Vladimir Malder

[russiatoday] [protothema]

Τα πιο σημαντικά