Βανδάλισαν και μουτζούρωσαν το ωραιότερο γκραφίτι της Αθήνας

9 Φεβρουαρίου, 2017 11:54 ΜΜ
More videos

Πριν λίγους μήνες  ένας νεαρός street artist ο WD (Wild Drawing), επισκέφτηκε την Αθήνα.

Βρήκε έναν άδειο τοίχο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου, στο Μεταξουργείο, και σκέφτηκε να δώσει ζωή στο εγκαταλειμμένο κτίριο.

Λίγες ημέρες αργότερα στο ίδιο σημείο αυτό «γεννήθηκε» μια επιβλητική κουκουβάγια -το σύμβολο της σοφίας και της θεάς Αθηνάς, καθώς και πόλης των Αθηνών.

Η φωτογραφία του εντυπωσιακού έργου τέχνης έκανε τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας την Αθήνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη -το γκραφίτι εμφανίστηκε σε διάφορες αμερικάνικες ιστοσελίδες, και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς.

newsonly

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες, άγνωστοι μουτζούρωσαν την Κουκουβάγια, γράφοντας πάνω της την λέξη «viral» με ροζ σπρέι. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

lifo

Μετά την άσχημη αυτή εικόνα, υπάρχουν όμως και ευχάριστα νέα. Eθελοντές συντηρητές-φοιτητές της Σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ μαζί με την ομάδα των «Staco street art conservators» έχουν ήδη πάρει την πρωτοβουλία να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν το έργο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: