Βάνα Παπαευαγγέλου: «Αποτύχαμε να πείσουμε μερίδα του κόσμου να εμβολιαστεί»

10 Νοεμβρίου, 20216:11 ΜΜ

«Αποτύχαμε να πείσουμε μερίδα του κόσμου να εμβολιαστεί» παραδέχτηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι «τα πράγματα έχουν σοβαρέψει πολύ» και παρά το ότι συνέστησε ψυχραιμία σημείωσε πως πλέον η διασπορά του ιού είναι μεγάλη όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά στο σύνολο της χώρας. «Μιλάμε για μια αύξηση σε όλη την Ελλάδα, η ιστορία δεν έχει τελειώσει και ακόμη έχουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν, καθώς το 1/4 των ενηλίκων άνω των 80 ετών είναι ακόμη ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν με εισαγωγή στο νοσοκομείο» είπε.

Μάλιστα, κάνοντας έκκληση για τον εμβολιασμό αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους λέγοντας πως «όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν σίγουρα, εκτός αν κάποιος ζει απομονωμένος και δεν έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους».

Αναφορικά με τα σχολεία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν καθώς όπως σημείωσε «η λειτουργία των σχολείων δεν επιβαρύνει την πανδημία» και «το εξαντλητικό testing έχει συμβάλει ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα».

Τέλος, σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου είπε πως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να επιβάλλουν την πραγματοποίησή της πριν τους έξι μήνες, ωστόσο αποκάλυψε πως λόγω της αγωνίας των πολιτών η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης θα ανοίγει για κάθε πολίτη στους 5,5 μήνες ώστε να κάνει το εμβόλιο με το που συμπληρωθούν οι έξι μήνες. «Συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους» εξήγησε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News