Βαγγέλης Παπαθανασίου: Σήμερα κηδεύτηκε και αποτεφρώθηκε στο Pere Lachaise του Παρισιού

3 Ιουνίου, 2022 10:13 ΜΜ
More videos

«Σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή»

Στο περίφημο Père Lachaise του Παρισιού, το κοιμητήριο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον πλανήτη, έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη μας Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το γεγονός γνωστοποίησε το δικηγορικό γραφείο «Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες» που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη, αναφέροντας τα εξής: «Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη, Λώρα Μεταξά, μέλη της οικογένειάς του, οι Ρομάν Πολάνσκι, Γιώργος Χωραφάς και Λουδοβίκος των Ανωγείων από τον καλλιτεχνικό κόσμο, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι, Αγλαΐα Μπαλτά, αλλά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι ξεκίνησαν οι επικήδειοι

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ενώ για την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη μίλησαν ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη και συγκεκριμένα τα: «Light and Shadow» από το «1492», «Eternal Alexander» από το «Alexander», «One Alone» και “Love Theme” από το «Blade Runner» και το «Prelude» από το έργο του «Voices». Αξίζει να σημειωθεί πως στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε και ένα CD με ανέκδοτη μουσική του Vangelis.