Βάφτισε παιδί σε εκκλησία παρά τις απαγορεύσεις ο Άδωνης Γεωργιάδης

15 Μαρτίου, 2021 4:53 ΜΜ
More videos

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να αυστηροποιεί συνεχώς τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού ωστόσο, οι εξαιρέσεις για τους υπουργούς και τους βουλευτές της συνεχίζονται παρά το σάλο που έχουν προκαλέσει κατά διαστήματα οι παραβιάσεις τους ιδίως από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα.

Ένα από τα τελευταία αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου είναι και η απαγόρευση των βαφτίσεων στην Αττική έως και τις 16 Μαρτίου λόγω του ότι βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο. Ωστόσο, για τον Άδωνη Γεωργιάδη η απαγόρευση αποτελεί ψιλά γράμματα αφού έσπευσε να γνωστοποιήσει στο προσωπικό του λογαριασμό στo twiter πως βάφτισε ένα παιδί την Κυριακή 14 Μαρτίου, εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και συνολικά την κυβέρνηση για την προνομιακή παραβίαση των περιορισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως διατρέχοντας το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, διαπιστώνει κανείς πως αναφέρεται πως προβλέπεται «τέλεση λειτουργιών λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίοι βοηθητικό προσωπικό χωρίς παρουσία άλλων φυσικών προσώπων». Παράλληλα, σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση οι «τελετές κηδειών και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Μαρτίου ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων» υπό την αυξανόμενη πίεση εκείνες τις ημέρες του συστήματος υγείας. Αυτό φαίνεται και από το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου το οποίο αναφέρει πως οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του.

Ωστόσο, ανατρέχοντας στο gov.gr και στις προβλέψεις για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Αττική, εκτός της εξαίρεσης των κηδειών, αναφέρονται και τελετές γάμων, βαφτίσεις, μνημόσυνα και σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις στην εξαίρεση της παρουσίας έως 9 ατόμων, καταφέρνοντας μία εντυπωσιακή αναντιστοιχία μεταξύ του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης και του επίσημου κυβερνητικού ιστότοπου για τα ισχύοντα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που υπερισχύει είναι το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.