Τζόκοβιτς: «Θα θυσιάσω τρόπαια αν μού πούνε να εμβολιαστώ»

15 Φεβρουαρίου, 20225:17 ΜΜ
More videos

Ο «Νόλε» ρωτήθηκε αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του για το εμβόλιο. «Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμετανόητος για τη στάση του εμφανίστηκε ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς λύνοντας τη σιωπή του στο BBC μετά τα όσα συνέβησαν στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο διεθνούς φήμης τενίστας ξεκαθάρισε ότι… προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά του Covid, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού του κατά του κορωνοϊού κάποια στιγμή στο μέλλον…

Μιλώντας αποκλειστικά στο βρετανικό δίκτυο ο Σέρβος υποστήριξε μεν ότι… δεν πρέπει να σχετίζεται με το κίνημα κατά του εμβολιασμού, αλλά «υποστηρίζει το δικαίωμα ατομικής επιλογής».

Ειδικότερα, ο «Νόλε» ρωτήθηκε αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του για το εμβόλιο. «Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα, αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του αλλεπάλληλες φορές λόγω του μη εμβολιασμού του. Ο Σέρβος, είπε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να εισέλθει στη χώρα για να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν καθώς είχε πρόσφατα αναρρώσει από τον Covid-19. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε ότι προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια του τένις παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά του Covid.

Μιλώντας αποκλειστικά στο BBC, είπε ότι δεν πρέπει να σχετίζεται με το κίνημα κατά του εμβολιασμού, αλλά «υποστηρίζει το δικαίωμα επιλογής ενός ατόμου». Ο Τζόκοβιτς ρωτήθηκε αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του για το εμβόλιο. «Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», είπε. Ο νικητής 20 φορές Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα, αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του διαδοχικά λόγω του καθεστώτος του εμβολίου.

Ο Τζόκοβιτς σχολίασε ότι ελπίζει να αλλάξουν οι απαιτήσεις για εμβολιασμό σε ορισμένα τουρνουά, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι «μπορεί να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια». Αλλά επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από την ευκαιρία να γίνει στατιστικά ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, επειδή έχει ισχυρές πεποιθήσεις για το ζήτημα του εμβολιασμού.

Ερωτηθείς γιατί, απάντησε: «Επειδή οι αρχές μου σε ό,τι αφορά το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να είμαι συντονισμένος με το σώμα μου όσο περισσότερο μπορώ». Ο Τζόκοβιτς πρόσθεσε ότι «ήταν πάντα σπουδαίος μαθητής της ευεξίας, της υγείας, της καλής διατροφής» και ότι η απόφασή του είχε εν μέρει επηρεαστεί από τη θετική επίδραση που είχαν παράγοντες όπως η αλλαγή της διατροφής του και του ύπνου του στις ικανότητές του ως αθλητής.

Είπε πάντως ότι «έχει ανοιχτό μυαλό» σχετικά με το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί στο μέλλον, «γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε συλλογικά, την καλύτερη δυνατή λύση για τον τερματισμό της Covid».

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι παγκοσμίως, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ιό για να δούμε, ελπίζω, ένα τέλος σύντομα στον ιό αυτό» δηλώνει.

«Ήμουν πραγματικά λυπημένος και απογοητευμένος με τον τρόπο που τελείωσαν όλα για μένα στην Αυστραλία», είπε. «Δεν ήταν εύκολο».

Πηγή: bbc.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News