Τζο Μπάιντεν: 2.368 ευρώ το λεπτό το κόστος της διαμονής του στις Βρυξέλλες

27 Μαρτίου, 2022 11:46 ΜΜ
More videos

Αστρονομικό ήταν το κόστος της διαμονής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες, καθώς το ποσό ξεπερνά τα… 2.368 ευρώ το λεπτό!

Συγκεκριμένα η φλαμανδόφωνη εφημερίδα Het Laatste Nieuws, υπολόγισε το κόστος και κατέληξε στα 2.368 ευρώ το λεπτό! Θα πρέπει να πολλαπλασιάσει κανείς αυτό το ποσό αναλόγως των ωρών που παρέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη βελγική πρωτεύουσα για τα 3 κρισιμότερα εδώ και χρόνια Συμβούλια Κορυφής, προκειμένου να βγάλει το τελικό ποσό. Αλλά σημασία είχε το μήνυμα που βγαίνει, ότι στον αγώνα κατά του Πούτιν ΗΠΑ και Ευρώπη προσεγγίζει η μια την άλλη όσο ποτέ άλλοτε, σύμφωνα με την DW.

Να σημειωθεί ότι ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από πενήντα οχήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ασθενοφόρο το οποίο περιέχει φιάλες αίματος σε περίπτωση που χρειαστεί. Η εναέρια κυκλοφορία είναι κλειστή, όπως και οι δρόμοι αλλά και οι είσοδοι σε σταθμούς του μετρό. Επίσης, κλειστά απομένουν τα καλύμματα αποχέτευσης, ενώ ελέγχονται και οι κάδοι σκουπιδιών σύμφωνα με τη φλαμανδόφωνη εφημερίδα.

President Donald Trump walks to greet people upon arrival at Minneapolis-Saint Paul International Airport in Minneapolis, Monday, Aug. 17, 2020. (Doug Mills/The New York Times)

“Παρών” φυσικά και το προεδρικό “τέρας”, η Cadillac για τις μεταφορές του προέδρου.