Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΤζιτζικώστας: «Όποιος ζει Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα»

Τζιτζικώστας: «Όποιος ζει Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα»

«Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα» σημείωσε σχετικά

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην βόρεια Ελλάδα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Όλη η Ελλάδα δοκιμάζεται. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα» σημείωσε σχετικά.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, το 70-75% των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες, ενώ και σήμερα, μετά τα 800 χθεσινά κρούσματα, αναμένεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην συμπρωτεύουσα.

«Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη» τόνισε.

«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα τους ευάλωτους συμπολίτες.

«Δεν γίνεται να χάνονται σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» ξεκαθάρισε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πριν λίγους μήνες 24 κλίνες ΜΕΘ. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και ως Περιφέρεια» ανέφερε.

Δείτε το βίντεοΤα πιο σημαντικά