Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
#blackfridayΟι Τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για τον τυφώνα Ίρμα: «Έχει αποσταλεί από τον Αλλάχ»

Οι Τζιχαντιστές πανηγυρίζουν για τον τυφώνα Ίρμα: «Έχει αποσταλεί από τον Αλλάχ»

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε τη δική της εκδοχή για την προέλευση του τυφώνα Ίρμα, προφητεύοντας ότι θα «μια νέα 11η Σεπτεμβρίου για την Αμερική».

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον τυφώνα Ίρμα, που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Καραϊβική, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους γιορτάζουν την επικείμενη άφιξή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρίτα Κατζ, επικεφαλής του ιδιωτικού οργανισμού πληροφοριών SITE Intel Group, δημοσίευσε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, μια σειρά από tweets με διάφορα αποσπάσματα αναρτήσεων τρομοκρατών του ΙΚ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον τυφώνα «Στρατιώτη του Αλλάχ» και εξηγούν την προέλευσή του με πολεμικές θεωρίες. Σε γενικές γραμμές, ισχυρίζονται ότι το τυφώνας έχει «αποσταλεί» από τον Αλλάχ και ένας από τους στρατιώτες του. Προφητεύοντας επίσης ότι  θα είναι «μια νέα 11η Σεπτεμβρίου για την Αμερική».

e36cc827a633ebcb9e97c2ebc92ad7d3

twitter

Η Κατζ, ειδική στην τζιχαντιστική τρομοκρατία, λέει ότι τα κανάλια του Ισλαμικού Κράτους στα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν ακόμη και το όνομά τους, για να υιοθετήσουν το «Τυφώνας Ίρμα».

79406cbda406442eb83169bc19c28815

Μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχει μια δημοσίευση που συγκρίνει τις συνέπειες του φυσικού φαινομένου με τις καταστροφές στην πόλη της Μοσούλης, η οποία ήταν η «πρωτεύουσα» της τρομοκρατικής ομάδας στο Ιράκ.

e42b70e4d6b8186cd5ffdb00182ef07c

Και η Ρίτα Κατζ καταλήγει σημειώνοντας ότι μια τέτοια κάλυψη των διαύλων ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους «θα ήταν διασκεδαστική αν δεν κινδύνευαν τόσες πολλές ανθρώπινες ζωές».

Ως γνωστόν, κατά τη διέλευσή του από το νησί Μπαρμπούδα, ο τυφώνας Ίρμα κατηγορίας 5, -ο ισχυρότερος και πιο επικίνδυνος- κατέστρεψε το 90% των υφιστάμενων δομών, ενώ το πέρασμά του από το Πουέρτο Ρίκο άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 600.000 άτομα και 50.000 χωρίς πόσιμο νερό. Στην περιοχή της Καραϊβικής και σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, άφησε πίσω του περισσότερους από 10 νεκρούς και μεγάλες υλικές καταστροφές, ιδιαίτερα στις Παρθένες Νήσους, στον Άγιο Μαρτίνο και στη Δομινικανή Δημοκρατία.

[paraskhnio] [dailymail]

Τα πιο σημαντικά