Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΤζανακόπουλος: «Θέλουμε υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους»

Τζανακόπουλος: «Θέλουμε υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους»

Yπερ της νομοθετικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και το σύνολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας τάχθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πια στη ρητή νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εκδήλωση νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου».

ΤζανακÏÏοÏλοÏ: «Nαι ÏÏον ÏολιÏÎ¹ÎºÏ Î³Î¬Î¼Î¿ και Ïην ÏεκνοθεÏία αÏÏ Î¿Î¼ÏÏÏλα ζεÏγάÏια»

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά τα νέα νομοθετήματα για διεύρυνση των ελευθεριών αναδύονται νέες διεκδικήσεις.

Μετά το σύμφωνο συμβίωσης, σημείωσε, ανοίγει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο, μετά την υπερψήφιση για τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου ανοίγει αμέσως και το πεδίο αναφοράς για τον πολιτικό γάμο για το σύνολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μετά το ν/σ για την ανάδοχη η συζήτηση πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο, αυτό της παιδοθεσίας και της αναγνώρισης του δικαιώματος στη γονεϊκότητα.

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ «ο αγώνας για τις LGBTQI+ διεκδικήσεις, δίπλα στις οργανώσεις και τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, έως την άρση κάθε κοινωνικής ανισότητας».

Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου στο βίντεο που δημοσίευσε το left.gr.

Πηγή: skai.gr

Τα πιο σημαντικά