Τζανακόπουλος: «Δεν μας τρομάζει το ποδοσφαιρικό Grexit»

30 Μαρτίου, 2018 8:39 ΜΜ
More videos

“Δεν μπορούν να γίνονται οι ομάδες, ασπίδα στα ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, που τόνισε πως το ποδοσφαιρικό Grexit είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο, λόγω των παραγόντων των ΠΑΕ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αφορούν το ενδεχόμενο Grexit που μπορεί να επιβάλει η FIFA, ενώ κατηγόρησε την Ν.Δ. Για… αφωνία, στα θέματα που αφορούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο

“Είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτούς. Τουναντίον, έχουμε επισημάνει ότι η πρόθεση μας είναι οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ένα σχέδιο συνολικής εξυγίανσης που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο του Grexit – της αποβολής δηλαδή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα, όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών, οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της χώρας.

Ένα κόσμο που ουδεμία σχέση έχει με περιστατικά βίας και τραμπουκισμών, όπως αυτά που συνέβησαν την Τετάρτη στον Πειραιά, από μια ελάχιστη μερίδα οργανωμένων οπαδών.

Το συγκεκριμένο γεγονός, προφανώς και δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Διότι, ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Και δεν μπορούν να γίνονται οι ομάδες, ασπίδα στα ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα

Και περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα για τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία βάλλουν ευθέως ενάντια σε μια συντεταγμένη, δημοκρατική πολιτεία.

Οφείλω όμως να πω με ευθύτητα ότι προκαλεί αίσθηση, η εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ απέναντι όχι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και σε ό, τι έχει να κάνει με τις ποικίλες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιχειρηματία κ. Μαρινάκη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποθήκευση, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. Προφανώς η αφωνία αυτή σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κύριος Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και την μανία του κυρίου Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κύριος Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.”

[newsit]