Τζανακόπουλος: «H Μακεδονία ούτε μια είναι, ούτε μόνο ελληνική»

7 Φεβρουαρίου, 2018 3:46 ΜΜ
More videos

 Σοκ προκαλούν οι  δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλουστην ΕΡΤ (5-2-2018), όπου ανάμεσα σε άλλα προσπάθησε να ποδοπατήσει κυριολεκτικά το σύνθημα ψυχής του Ελληνισμού, που φωνάζει ρυθμικά 27 ασταμάτητα χρόνια “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική“, θέλοντας να καταδείξει σε όλους τους λαούς και ηγέτες του κόσμου, την ελληνικότητα και τα δίκαια της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα του μεγάλου Συλλαλητηρίου στην Αθήνα “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική“, έκανε λόγο “επί της ουσίας” για καταμερισμό της Μακεδονίας ανάμεσα σε Ελλάδα (51%), Σκόπια (38%), Βουλγαρία (10%) και Αλβανία (1%), συγχέοντας επίτηδες την ιστορία με την γεωγραφία, αφού το βόρειο κομμάτι της Μακεδονίας της μίας και μόνης και ελληνικής, έμεινε αλύτρωτοδεν ενώθηκε με την λοιπή ελεύθερη ελληνική επικράτεια, αν και κατοικούσαν σε αυτό αμιγείς ελληνικοί πληθυσμοί, που υπάρχουν ακόμη και σήμερα εκεί υπό πίεση! (δείτε και εδώ)

Ο Τζανακόπουλος κατέληξε ότι “η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας ανήκει σε διαφορετικά έθνη – κράτη και αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να τη λαμβάνει υπόψη της η ελληνική εξωτερική πολιτική”…

Δηλαδή κατ΄ουσίαν ο Τζανακόπουλος μας είπε ότι η Μακεδονία ούτε μία είναι, ούτε μόνο ελληνική και πως τα Σκόπια έχουν δικαίωμα στο όνομα “Μακεδονία”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις στην ΕΡΤ:

Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού απαντά:

1. Ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρουσιάζει την Μακεδονία σαν να είναι κανένα χωράφι που το χώρισαν σε τρία – τέσσερα κομμάτια, αποφεύγοντας να τονίσει ότι αυτή όλη η περιοχή που περιγράφει (το 100%) είναι η Μακεδονία των Ελλήνων! Η Ελληνική Μακεδονία των Αρχαίων και Βυζαντινών μας χρόνων, που έφτανε ως την Αχρίδα! Αυτής ένα μεγάλο κομμάτι απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό το 1912-13 (51%), ένα άλλο κρατήθηκε από τον Σερβικό Στρατό (38%) παρότι ήταν γεμάτο από γηγενείς Έλληνες κατοίκους, ένα άλλο από τονΒουλγαρικό Στρατό (10%) και ένα άλλο μικρό είναι ενταγμένο στην Βόρειο Ήπειρο.

Παρομοίως, το βόρειο τμήμα της Κύπρου (37%) σήμερα κατέχεται από τον Τουρκικό Στρατό, αλλά ουδείς διανοείται να το ονομάσει “Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ή “Βόρεια Κύπρος” σκέτο!

Έτσι και το κρατίδιο των Σκοπίων, κατέχοντας – χωρίς καμία Διεθνή Συνθήκη – ένα μικρό κομμάτι της συνολικά ελληνικής Μακεδονίας, δεν δικαιούται να ονομαστεί “Δημοκρατία Μακεδονίας” με ή χωρίς προσδιορισμό, με “Μακεδονική” μάλιστα εθνότητα, ιστορία και γλώσσαώστε να μην καρπωθεί την όλη και μόνη Μακεδονία, μαζί με την ιστορική μας κληρονομιά και το έδαφός μας!

2.  Η Αλβανία, τα Σκόπια ή η Βουλγαρία, δεν έχουν το δικαίωμα να ονομαστούν π.χ. “Νέα Ελλάδα”, μόνο και μόνο επειδή κατέχουν σήμερα ατόφια ιστορικά ελληνικά κομμάτια γης: Βόρειος Ήπειρος, Βόρειος (ελληνική) Μακεδονία, Βόρειος Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία) αντίστοιχα. Γιατί μια τέτοια ονομασία θα στρεφόταν ευθέως κατά της Ελλάδας και θα ήταν καθαρά επεκτατική και δόλια!

3. Ο κ. Τζανακόπουλος, αποφεύγει να πει ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία”, όχι από θαυμασμό και συμπάθεια προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και την ένδοξη ιστορία μας, αλλά από καθαρά αρπακτική και επεκτατική διάθεση! (βλέπε χάρτες)

4. Οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν το “Μακεδονία” πρωτίστως εθνικά! Υποστηρίζουν ότι είναι “έθνος Μακεδόνων”! Και χρειάζονται αυτό το όνομα για να διεκδικήσουν μεθαύριο το έδαφος, την ελεύθερη Μακεδονία μας μέχρι Λευκού Πύργου! 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ*

το Όνομά μας είναι η ψυχή μας

Ελάτε να το υπερασπιστούμε σαν Αλέξανδροι

Πηγή: makedonikokomma

Ακολουθήστε μας στο facebook: