Τζανάκης: «Μετά τις 15 Ιανουαρίου ίσως φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα, πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων»

26 Δεκεμβρίου, 20211:28 ΜΜ

«Πάνω από το 10% των καθημερινών κρουσμάτων είναι Όμικρον»

Μία εφιαλτική πρόβλεψη ενόψει της νέας χρονιάς έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Open, «Τώρα ό,τι συμβαίνει», αφού εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα.

«Δεν είναι σε 20 μέρες η πανδημία, θα έρθει πιο μπροστά. Πιστεύω ότι αυτή την Τρίτη θα έχουμε πάνω από 9.000 κρούσματα», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής πνευμονολογίας.

«Είμαστε ένα μήνα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Όμικρον στη χώρα μας. Είναι επιτυχία της χώρας ότι έχει επιβραδυνθεί η μετάλλαξή της. Όμως τις τελευταίες μέρες φαίνεται εκρηκτική η αύξησή της. Πάνω από το 10% των καθημερινών κρουσμάτων είναι Όμικρον», είπε και συμπλήρωσε ότι περιμένουμε έκρηξη, με διπλασιασμό κρουσμάτων.

«Τρίτη με Τετάρτη θα ανέβουν τα νούμερα. Μετά τις 15 Ιανουαρίου ίσως φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα! Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως η μετάλλαξη Όμικρον θα μας «χαιρετήσει» και θα βοηθήσει στην εκφύλιση του ιού. «Δεν είναι όμως βέβαιο. Πάντα κινδυνεύουμε με μία μετάλλαξη. Μπορούμε όμως να λάβουμε μία σειρά από μέτρα για την προστασία μας. Δηλαδή, σπαστό ωράριο στις εργασίες για αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ, να μειώσουμε τα ωράριο των εμπορικών, να αυξήσουμε ωράριο σούπερ μάρκετ, να μειώσουμε ωράρια στα κέντρα διασκέδασης και να παρατείνουμε διακοπές σχολείων και πανεπιστημίων» κατέληξε ο Νίκος Τζανάκης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News