Τζανάκης: «Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε 2500 νεκρούς»

2 Δεκεμβρίου, 20212:31 ΜΜ
More videos


Μέχρι και 2.500 νεκρούς από κορωνοϊό αναμένονται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα μοντέλα του καθηγητή πνευμονολογίας κ. Νίκου Τζανάκη.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε στο ΣΚΑΙ ότι παρατηρείται επιπέδωση του αριθμού των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και αναμένεται επιπέδωση στην καμπύλη των θανάτων και των διασωληνώσεων γύρω στις 20 Δεκεμβρίου. Προειδοποίησε ωστόσο ότι στις επόμενες 10 με 15 ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι γύρω στους 740.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον

Για την μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι ακόμη και εάν είναι δυνατότερη από την μετάλλαξη Δέλτα, για να επικρατήσει θα χρειαστούν δύο με τρεις μήνες. Αν και περιμένουν νέα στοιχεία για τη μετάλλαξη, ο καθηγητής ανέφερε ότι από εμπειρικού τύπου παρατηρήσεις εικάζεται ότι εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα και λίγο διαφορετικά και δεν θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την Δέλτα. svg%3E

Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία των ειδικών για την παραλλαγή

Πιο συγκεκριμένα, κυβέρνηση και ειδικοί συνεργάζονται στενά προκειμένου να βρουν τη φόρμουλα μείωσης της εξάπλωσης της πανδημίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown. Η σταθεροποίηση των κρουσμάτων και η προοπτική αποκλιμάκωσης, από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά απομακρύνει και τα σενάρια πλήρους αποκλεισμού των ανεμβολίαστων πολιτών από όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News