Τζανάκης: «Εάν εμβολιαστούμε, τον χειμώνα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μάσκες»

13 Αυγούστου, 2021 1:27 ΜΜ
More videos

Ο κ. Τζανάκης επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών θα καταγραφεί ύφεση των πανδημικών δεικτών.
«Η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται και μια ωφέλιμη κίνηση που δεν την έχουμε προβάλλει.
Συνήθως μετά τις 20 Αυγούστου μειώνεται 50%-80% η κινητικότητα των διακοπών και του τουρισμού.
Συνεπώς θα πέσει το δυναμικό των κοινωνικών επαφών χωρίς αυτοπροστασία ή μειωμένη αυτοπροστασία. Αναμένω λοιπόν ύφεση των πανδημικών δεικτών εκείνη την εποχή» τόνισε ο κ. Τζανάκης για την πορεία του κορωνοϊού.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις προηγούμενες δυσοίωνες προβλέψεις για εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων: «Το δικό μας το μοντέλο έδειχνε 3.500 κρούσματα για αυτή την εβδομάδα και σε αυτά τα επίπεδα είμαστε».
Ο ίδιος επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι τον χειμώνα μπορούμε να ζήσουμε κανονικά, χωρίς μάσκες: «Έχουμε ένα σούπερ όπλο στα χέρια μας και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Να μην αφήνουμε τον ιό να μας παίζει στο δικό του το γήπεδο.
Εμβολιαζόμενοι και προσέχοντας μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Μπορούμε τον χειμώνα να ζήσουμε κανονικά, χωρίς μάσκες με την προϋπόθεση να εμβολιαστούμε».