Τζάκρη στη Βουλή προς ΝΔ: «Σας έχει πάρει χαμπάρι ο λαός και πλέον μετράτε μέρες»

29 Ιανουαρίου, 20225:06 ΜΜ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Τζάκρη.

Η σοσιαλίστρια πολιτικός με λόγο σταθερό, αποφασιστικό και αιχμηρό -μιλώντας εξαιρετικά ελληνικά- συνέθλιψε την κυβερνητική προπαγάνδα.

«Για άλλη μία φορά αποτύχατε παταγωδώς στην πραγματική ζωή» ήταν η πρώτη κουβέντα της κας. Τζάκρη από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Κάθε φορά που καίτε, πνίγετε ή βυθίζετε στο χάος ολόκληρη τη χώρα, πιστεύετε ότι θα καθαρίσετε με μία νέα ντροπιαστική δημοσκόπηση.

»Βέβαια, έχετε καταλάβει και εσείς ότι σας έχει πάρει χαμπάρι ο ελληνικός λαός και ότι πλέον μετράτε ημέρες», είπε η πρώην υπουργός.

Η κα. Τζάκρη αποκάλεσε «γελοίο επιχείρημα» της κυβέρνησης ότι δεν είχε νεκρούς στην Αττική Οδό «και οι 110 νεκροί της πανδημίας από την κυβερνητική σας ανικανότητα τι ακριβώς είναι;», είπε αναφερόμενη στον ημερήσιο αριθμών θανάτων.

«Κάθε ημέρα χάνεται το ισοδύναμο ενός χωριού και εσείς διατείνεστε ότι όλα βαίνουν καλώς» και «καμώνεστε ότι είστε μία επιτυχημένη κυβέρνηση».

«Τι περιμένετε να γίνει ακόμα για να ομολογήσετε ενώπιον του ελληνικού λαού ευθαρσώς ότι υποκλέψατε την ψήφο του με ψεύτικα και παχιά λόγια», είπε η σοσιαλίστρια βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Ότι είστε μία κυβέρνηση σκορποχώρι, που δεν μπορεί να υποδυθεί ούτε τον κυβερνητικό ρόλο του συντονιστή των υπουργείων.

»Βέβαια κατακάψατε τη χώρα από άκρη σε άκρη σε συνθήκες άπνοιας, βυθίσατε στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από μία απλή χιονόπτωση, την οποία βεβαίως γνωρίζατε εδώ και μέρες.

»Βεβαίως οι απευθείας αναθέσεις καλά κρατούν, αλλά πιάνουν τόπο όπως φαίνεται μόνο στις τσέπες των πολιτικών σας φίλων».

«Δεν μπορείτε να σταθείτε πουθενά», τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη «και προσπαθείτε μόνο επικοινωνιακά να διαχειριστείτε αυτές τις ζοφερές ημέρες».

Παρακολουθήστε την ομιλία ράπισμα:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News