Τσιτάχ είναι τόσο ντροπαλά που ζωολογικός κήπος τους έβαλε σκυλιά θεραπευτές

29 Ιουνίου, 2017 6:20 ΠΜ
More videos

Ενώ τα τσιτάχ μοιάζουν με μεγαλοπρεπή και επικίνδυνα θηρία, στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα όντα. Γίνονται εξαιρετικά ανήσυχα, δεν ξέρουν πώς να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους και στρεσάρονται πολύ για να έρθουν σε επαφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται βοήθεια εφόσον είναι υπό εξαφάνιση. Η λύση ήρθε με την πιο απροσδόκητη μορφή.

Βλέποντας ότι τα τσιτάχ χρειάζονται βοήθεια, εδώ και χρόνια οι φροντιστές του ζωολογικού κήπου τα έχουν φέρει σε επαφή με σκυλιά συναισθηματικής υποστήριξης. «Είναι μια ιστορία αγάπης για ένα είδος που βοηθά ένα άλλο να επιβιώσει», δήλωσε ο Τζακ Γκρίσαμ, ο αντιπρόεδρος του ζωολογικού κήπου του Σαιντ Λούις και συντονιστής σχεδίου επιβίωσης των τσιτάχ στη Βόρεια Αμερική.

«Ένα κυρίαρχο σκυλί είναι πολύ χρήσιμο, διότι τα τσιτάχ είναι αρκετά ντροπαλά ενστικτωδώς και δεν μπορούν να αναπαραχθούν» εξηγεί η Τζάνετ Ρόουζ-Χινοστρόζα, η υπεύθυνη εκπαίδευσης ζώων στο Ζωολογικό Πάρκο για Σαφάρι, Σαν Ντιέγκο.

«Όταν γίνονται παρέα, τα τσιτάχ βλέπουν τα συναισθήματα των σκύλων και μαθαίνουν να μοντελοποιούν τη συμπεριφορά τους. Μαθαίνουν αυτή την ηρεμία, την χαρά και τη θετική διάθεση που πηγάζει από τα σκυλιά. Αυτό τα βοηθά να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και να είναι πρόθημα να προσπαθήσουν.»

Τα τσιτάχ μαθαίνουν από τα σκυλιά!

Τα τσιτάχ είναι κοινωνικά αδέξια και ντροπαλά πλάσματα. Για αυτό χρειάζονται τα σκυλιά!

Columbus Zoo

Αγχώνονται πολύ, δεν αναπαράγονται και εξαφανίζονται.

Columbus Zoo

Όταν έχουν έναν σκύλο τριγύρω, ηρεμούν και μαθαίνουν να μιμούνται τις συμπεριφορές του.

Columbus Zoo

Είναι αξιολάτρευτο που το ένα είδος μπορεί να βοηθήσει κάποιο άλλο να επιβιώσει.

Columbus Zoo

Μαθαίνουν να ηρεμούν και να μιμούνται την θετική και χαρούμενη διάθεση που έχουν τα σκυλιά.

CBS News

Τα τσιτάχ ηρεμούν και απολαμβάνουν τον εαυτό τους όπως οι σκύλοι.

CBS News

Δείτε το βίντεο με τα αξιολάτρευτα ζώα να αλληλεπιδρούν.


[thoughtco]