Τσίπρας: «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ εθνική εορτή, γι’ αυτό ενοχλεί»

16 Νοεμβρίου, 2020 9:08 ΜΜ
More videos

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και για αυτό ενοχλεί» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριζόντας εξαιρετικά ακραίο μέτρο που δεν έχει αποφασιστεί ποτέ στη μεταπολίτευση την απαγόρευση συναθροίσεων.

«Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ μία εθνική εορτή και για αυτό ενοχλεί. Ενοχλούσε πάντοτε τη δεξιά και την ενοχλούσε γιατί το Πολυτεχνείο ήταν κατά πολλούς ήταν το στοιχείο που προσέδωσε στην περίοδο της μεταπολίτευσης την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς»σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση βρήκε αφορμή την πανδημία για συνθήκες απόλυτης απαγόρευσης για το Πολυτεχνείο. Το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ εθνική εορτή. Και γι αυτό ενοχλούσε πάντοτε. Ενοχλούσε τη Δεξιά», συμπλήρωσε.

«Η αντίσταση της νεολαίας και της πρωτοπορίας του κινήματος και των δυνάμεων της αριστεράς στην ξενοκίνητη επτάχρονη δικτατορία. Αυτό που ενοχλούσε όσο περνούσε ο καιρός ήταν η προβολή της εξέγερσης στο σήμερα. Η αμφισβήτηση της δεξιάς για το Πολυτεχνείο αφορούσε και τις μεγάλες κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και κυρίως την προβολή στους αγώνες του σήμερα. Ήταν πάντοτε αμφισβήτηση στους αγώνες του σήμερα», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ακρότητες. Τα ΜΜΕ στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους, είτε γιατί πήγαν διακοπές, είτε γιατί πήγαν σε πάρτι, είτε ακόμα και γιατί ερωτεύονται. Αδιανόητα πράγματα. Και ο Πρωθυπουργός στοχοποίησε τους νέους στην ομιλία του στη Βουλή. Μόνο εκεί βλέπει εστίες μετάδοσης», σχολίασε σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Ο αυταρχισμός της Δεξιάς είχε πάντα στόχο τη νεολαία, επειδή είναι αυτοί που αμφισβητούν και αντιστέκονται», επεσήμανε.

Στην εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη παρεμβαίνουν οι:

Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Δημήτρης Ψαρράς, Δημοσιογράφος Εφ.Συν.
Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αντώνης Λιάκος, Ιστορικός
Ελευθερία Τομπατζόγλου, Δικηγόρος, Πολιτική Αγωγή στη Δίκη της Χ.Α.
Εκδηλωση Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πολυτεχνείο

Ακολουθήστε μας στο facebook: