Τσίπρας στη ΔΕΘ: Με ποιους θα κυβερνήσω

19 Σεπτεμβρίου, 2021 12:10 ΠΜ
More videos

Κυβέρνηση όχι μόνο ενός κόμματος, αλλά και προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της μεσαίας τάξης, των φορέων και των εργαζομένων υπόσχεται ότι θα συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχέτως εάν σε αυτήν θα συμμετέχουν κι άλλα πολιτικά κόμματα θα συμπεριλάβει και πρόσωπα από την κοινωνία που έχουν διακριθεί για τη συμμετοχή τους, τη δράση τους ή τη συμβολή τους στην επιστήμη.

Επί της ουσίας στην μακροσκελή του ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το μοντέλο με το οποίο «θα κυβερνήσουμε», αποκαλύπτοντας το νέο σύνθημα για το κόμμα του, το «Νέα Αρχή». «Σήμερα η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μία νέα αρχή. Με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων μιλώντας για προσωπικότητες οι οποίες δεν θα ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα, αλλά θα έχουν καταξιωθεί από την κοινωνική συμμετοχή τους και τη δράση τους, όπως επίσης και από τη συμβολή τους στην επιστήμη, την τέχνη και την οικονομική σκέψη. Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ήδη εργαζόμαστε γι’ αυτόν τον σκοπό πρακτικά αλλά και αποτελεσματικά».

Συγχρόνως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύτηκε ότι θα κόψει τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και το κράτος καθώς στόχος του είναι να αναβαθμίσει τη δημόσια διοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την ομιλία του έκανε σαφές άνοιγμα στην μεσαία τάξη την οποία μάλιστα και προσδιόρισε λέγοντας ότι το κεντρικό της χαρακτηριστικό είναι ότι είναι μία τάξη αυτοδημιούργητη «κι όχι αν προτιμά ή όχι να φοράει γραβάτα». Αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του σχολίασε πως «δεν έχουν καμία σχέση μαζί της όσοι υποκριτικά την επικαλούνται αλλά γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ».

Ανέφερε επίσης πως οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη κράτησαν τη χώρα στις δύσκολες στιγμές «οι άνθρωποι του μόχθου, της παραγωγής και της δημιουργίας». Πρόσθεσε με νόημα ότι μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη για τα συμφέροντα του οποίου εργάζεται , αλλά οι άνθρωποι που σηκώνονται το πρωί για να πάνε στη δουλειά και τους οποίους εξαπάτησε προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης το 2019, υποσχόμενος καλύτερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια και λιγότερους φόρους. Όμως, όπως παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε καν για όσους τον εξέλεξαν, αλλά για λογαριασμό μιας μικρής μειοψηφίας.

Πηγή: thecaller.gr