Τσίπρας σε Μπουτάρη: «Συμβολοποιείς όλο το δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο»

25 Μαΐου, 2018 3:05 ΜΜ
More videos

«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στo δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους στο δημαρχείο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με αυτή την αφορμή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια είπε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων. Ακόμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του δημάρχου.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του Facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλεσε «σωματοφύλακα» την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Καλυψώ Γούλα, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπουτάρης παρουσίασε στον πρωθυπουργό τους δύο ανθρώπους που «πρωταγωνίστησαν» στην προστασία του κατά τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, και τον προσωπικό φρουρό του, τον Μανώλη.

«Η Καλυψώ, σωματοφύλακας» είπε χαριτολογώντας ο κ. Μπουτάρης στον Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί και να επαυξάνει, λέγοντας ότι «η Καλυψώ νομίζω ότι έφαγε τις πιο πολλές…».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκθείασε και τον αστυνομικό της προσωπικής του ασφάλειας, λέγοντας πως «είναι νο1 στην ασφάλεια. Εάν δεν είχε τρέξει να με σηκώσει…». «Είχαμε και άλλους τρεις που ταυτοποιήθηκαν χθες» απάντησε ο πρωθυπουργός για τους δράστες της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να τού συμπαρασταθεί για τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, και κατόπιν αναμένεται να κάνει δηλώσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κίνηση Τσίπρα πιθανώς να γίνεται και στο πλαίσιο «ανοίγματος» στην Κεντροαριστερά, αλλά και πολιτικής υποστήριξης του κ. Μπουτάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως διαπιστώθηκε, ανάμεσα στα άτομα που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο ήταν και ένας αστυνομικός. Να συνεχίσουν το έργο τους και «να φτάσουν όχι μόνο στα “στρατιωτάκια”», που εκτελούν πράξεις, όπως η επίθεση εναντίον του, κάλεσε τις αρχές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσίπρας θα παρεβρεθεί και στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν που θα γίνει στις 12 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Πηγή: skai