Τσίπρας: «Νέα Αρχή» με 43.500 προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, 800 ευρώ κατώτατο μισθό & κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

18 Σεπτεμβρίου, 2021 9:52 ΜΜ
More videos

«Νέα Αρχή» για την κοινωνία με 43.500 προσλήψεις σε  Υγεία και Παιδεία μέσω ΑΣΕΠ, μονιμοποίηση υγειονομικών, κατώτατο μισθό 800 ευρώ και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ, υποσχέθηκε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές με υπουργούς εκτός κόμματος από τις κοινωνικές ομάδες, την μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά και καταξιωμένες προσωπικότητες θα προχωρήσει σε:

-5.500 προσλήψεις υγειονομικών τον πρώτο χρόνο.

-10.000 επιπλέον υγειονομικούς σε βάθος τριετίας.

-Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τη μάχη κατά της πανδήμιας.

-Την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα.

-20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών σε  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-2.000 διορισμούς ανά έτος (8.000 την τετραετία) στα Πανεπιστήμια: «Θέλουμε καθηγητές και όχι αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ενίσχυση του ΑΣΕΠ με την κατάργηση εξαιρέσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι όλες οι προσλήψεις στην ΕΛΑΣ θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ & κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Για την εργασία ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και δύο προγράμματα για την απασχόληση:

-Ένα 24μηνο για επιστήμονες.

-12μηνη κοινωφελή 100.000 θέσεων με έμφαση στις γυναίκες.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους (δημοσίους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες) που έχουν εισόδημα έως 40.000 ευρώ και προοδευτική μείωση για εισοδήματα έως 65.000 ευρώ. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάργηση τους τέλους επιτηδεύματος.

Τέλος, για την Αυτοδιοίκηση μίλησε για παραχώρηση αρμοδιοτήτων του κοινωνικού κράτους στους δήμους και αναπτυξιακές στις περιφέρειες, σημειώνοντας ότι οι ΟΤΑ είναι αδικημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Α. Τσίπρας έφτασε καταχειροκροτούμενος έφτασε  στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», λίγο πριν τις 8 και ξεκίνησε την προγραμματισμένη ομιλία του λίγο μετά τις 8.10, με φόντο το σύνθημα: «Νέα αρχή».

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο». «Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόσθεσε.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», πρόσθεσε.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ:

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo επισήμανε ότι η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.