Τσίπρας: «Κατάκτηση το ότι δεν φοράω γραβάτα»

December 7, 2018 1:16 PM
More videos

«Κατάκτηση» θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας το γεγονός πως δεν φορά γραβάτα στις επίσημες συναντήσεις και στις επισκέψεις τους σε ξένες χώρες και μάλιστα το έθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Formula of Power της ρωσικής τηλεόρασης στο πλαίσιο της επίσκεψή τους στη Μόσχα.

«Έχω καταφέρει» δήλωσε «να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα».

«Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση…» κατέληξε ενώ αναφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο απαντώντας σε άλλη ερώτηση λέγοντας πως είναι ένα άθλημα για τους φτωχούς που εκμεταλλεύονται οι πλούσιοι.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πέρασε την κρίση, και βγαίνει πιο δυνατή από αυτήν. «Έχει ανακτήσει έναν πολύ ουσιαστικό, ηγετικό θα έλεγα, ρόλο στα Βαλκάνια, ως χώρα που παίζει ρόλο σταθεροποιητικό. Είχαμε μια πάρα πολύ σημαντική συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας. Μια συμφωνία που αφορά την προοπτική της συνεργασίας και της ειρήνης στην περιοχή. Επίσης, ένα σημαντικό βήμα αναμένουμε να γίνει σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά και τη σταθερή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, σε μία δίκαιη και βιώσιμη βάση. Και επίλυση του Κυπριακού, σε μία δίκαιη και βιώσιμη βάση, σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το νησί θα πρέπει να επανενωθεί, σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν στο νησί κατοχικά στρατεύματα, ούτε αναχρονιστικά μοντέλα εγγυήσεων τρίτων χωρών. Και θεωρώ ότι στο ζήτημα αυτό η Ρωσία κρατά διαχρονικά μία πολύ θετική στάση, έναν θετικό ρόλο».

Ακολουθήστε μας στο facebook: