Τσίπρας και Περιστέρα έβαλαν τα τζιν τους και πήγαν σε Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

8 Οκτωβρίου, 2018 12:44 ΜΜ
More videos

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την σύντροφό του Περιστέρα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και πολλοί άλλοι βρέθηκαν χθες, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Σπούτνικ, στο Αλσος Στρατού.

Το τριήμερο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ και διαφορετικό φαγητό, πολύ ποτό, φυσικά τραγούδι και χορό.

Η παρουσία των κοινοτήτων μεταναστών ήταν ιδιαίτερα έντονη. Μάλιστα κάποιες ομάδες συμμετείχαν και στην κουζίνα, και έτσι, πέρα από τα σουβλάκια που φυσικά και είχαν την τιμητική τους, προσφέρθηκαν και πολλά φαγητά από την Ανατολή και την Αφρική.

Στη σκηνή που είχε στηθεί, για τραγούδι, πέρασαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ την τιμητική τους είχαν και τα δημοτικά-παραδοσιακά τραγούδια.

Φυσικά, από το Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα Σπούτνικ, πέρασαν όχι μόνο στελέχη του κόμματος αλλά και μέλη της κυβέρνησης. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Παιδείας, η υπουργός Εργασίας και πολλοί άλλοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας με σπορ ενδυμασία, μαζί με την Περιστέρα Μπαζιάνα συνομίλησαν με συμμετέχοντες, πέρασαν από περίπτερα, ενώ ο πρωθυπουργός πόζαρε και κρατώντας την Αυγή.

«Το Φεστιβάλ Σπούτνικ πιάνοντας το νήμα από τις παραδοσιακές γιορτές της αριστεράς δοκιμάζει να τις μετασχηματίσει. Πειραματίζεται με τις υπόγειες μορφές τέχνης και δίνει χώρο σε νέους προβληματισμούς. Διαλέγεται με τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις διαφορετικές ταυτότητες. Αναδεικνύει τελικά όλα όσα δεν έχουν ακόμη βρει τη θέση τους. Κι αυτό είναι το ριζοσπαστικό του μήνυμα: γιορτάζει το έκκεντρο και το εκ-σωτερικό», τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το Φεστιβάλ Σπούτνικ είναι ακόμη μία ευκαιρία για να βρεθούν μαζί και να συζητήσουν πολλές ομάδες που ζουν σε αυτή την πόλη και σπανίως επικοινωνούν. Είναι ένας χώρος πολιτισμού κι ανταλλαγής εμπειριών από διάφορες κουλτούρες. Μεταναστευτικές κοινότητες είναι παρούσες και μοιράζονται τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, τις συνήθειές τους μαζί μας και οργανώνονται εξαιρετικές συζητήσεις με κορυφαία θέματα αυτά των δικαιωμάτων, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, και της άλλης πρότασης για την προσέγγιση της κοινωνίας μας και των διαφορετικών πληθυσμών που ζουν σε αυτήν. Απαραίτητο προφανώς στοιχείο όλης της συζήτησης και το σχέδιο μας για την εργασία καθώς αυτό τελικά είναι και το πυρηνικό στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας μοίρασε και φιλιάΟ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Φεστιβάλ Σπούτνικ χθες βράδύ, κατά την τρίτη ημέρα, λίγοι πριν την ολοκλήρωσή του.Ντυμένος σπορ, με τζιν και αμάνικο μπουφάν, μοίρασε χαμόγελα στους συντρόφους τουΦυσικά πέρασε από το επίσημο περίπτερο του Φεστιβάλ και χάζεψε το περιοδικόΙδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψή του, έμοιαζε ο Αλέξης ΤσίπραςΜάλιστα, πόζαρε και κρατώντας την Αυγή

Στο πλευρό του και η Περιστέρα ΜπαζιάναΜε σπορ λουκ και οι δύο με την κυρία Μπαζιάνα, μάλλον, να κρυώνει ιδιαίτεραΗ κυρία Μπαζιάνα σε μια πιο χαλαρή εμφάνισηΣτο Φεστιβάλ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με την Εφη ΑχτσιόγλουΚαι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σπορ λουκΕκεί και ο Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΑθήνα κλειστη στο φασισμόΟι λουκουμάδες είχαν τη δική τους γωνιάΚαι τα σουβλάκια την τιμητική τουςΜε δικό τους περίπτερο οι ΚούρδοιΣυζήτηση, ποτό και φαγητό στο ΦεστιβάλΕκεί και η Ρένα Δούρου, χαμογελαστή, σε οικείο περιβάλλονΟι κουζίνες του κόσμουΦυσικά το παρόν έδωσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφίες: Left.gr/Αγγελος Καλοδούκας