Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤσίπρας: «Ήρθε η ώρα ο Μητσοτάκης να φύγει πριν καταστρέψει τη χώρα»

Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα ο Μητσοτάκης να φύγει πριν καταστρέψει τη χώρα»

“Αντί λοιπόν να βρίσκεται στον κόσμο του και να επιβαρύνει κι άλλο μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρηματίες να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Ήρθε η ώρα να φύγει πριν η βλάβη γίνει ανήκεστος για την ελληνική κοινωνία” είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά στο Βαθύ της Σάμου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

32c602aef0ef4cfeb4a3289ed5feaa0f

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές για τις εκρηκτικές αυξήσεις και τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και τζίρου όπως τις χαρακτήρισε, την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς “στα συσσωρευμένα χρέη τους προστίθενται τώρα και οι επιστρεπτέες προκαταβολές για την πανδημία, τις οποίες ζητά πίσω η κυβέρνηση”.

Όπως τόνισε, “Όπου βρεθεί κανείς, το κύριο που ακούει είναι ότι δεν πάει άλλο με την ακρίβεια. Και εδώ από την Σάμο. Τη Σάμο που ακόμα μετράει τις πληγές από τον σεισμό 18 μήνες μετά, και δεν έχουν δοθεί άδειες, δεν έχουν επισκευασθεί τα σπίτια. Το κύριο, όμως, θέμα είναι και εδώ η καθημερινότητα. Η δυσκολία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν, όταν πια η ακρίβεια έχει ξεφύγει”, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την περιοδεία του.

8d62d399dcc0444eae77d7d883b2a171

“Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές στο ρεύμα, τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό, το χαμηλότερο όμως εισόδημα. Και την ίδια ώρα τα καρτέλ αλωνίζουν με τις πλάτες της κυβέρνησης”, σημείωσε, διαμηνύοντας πως “ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει λοιπόν να το συνειδητοποιήσει”. “Δεν έχει νόημα να μαδάει την μαργαρίτα για εκλογές. Αυτό που έχει νόημα είναι να συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει η κοινωνία άλλο έτσι”, τόνισε και κατέληξε:

“Αντί λοιπόν να επιβαρύνει και άλλο συνταξιούχους, επιχειρηματίες. Κοροϊδεύοντας τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά -ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες συνταξιούχοι τα δικαιούνται, τριακόσιες χιλιάδες μόνο θα τα πάρουν και αυτά κουτσουρεμένα. Μέσα σε όλους λογαριασμούς και τα χρέη έρχονται τώρα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και οι επιστρεπτέες προκαταβολές” είπε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

380f0975c0c64300bda213ba0f2c817b

“Αντί λοιπόν να βρίσκεται στον κόσμο του και να επιβαρύνει κι άλλο μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρηματίες να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να φύγει. Ήρθε η ώρα να φύγει πριν η βλάβη γίνει ανήκεστος για την ελληνική κοινωνία” σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά