Τσίπρας για Τήλο: «Από τα ανατολικότερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

8 Απριλίου, 2018 11:19 ΜΜ
More videos

Μετά το αλήστου μνήμης “Η Λέσβος και η Μυτιλήνη”, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας “ξαναχτυπά” με τις γνώσεις του στη Γεωγραφία.

Σε ένα από τα αγαπημένα του θέματα, “τα σύνορα” και δη στη θάλασσα, ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι η Τήλος μάλλον “μετακινήθηκε” και αποτελεί πλέον το ανατολικότερο άκρο της ΕΕ και άρα και της Ελλάδας(;).

Δείτε τι έγραψε στο τουίτερ και που βρίσκεται η Τήλος σε σχέση (πχ) με τη Ρόδο:

Μήνυμα για τον εορτασμό του Πάσχα

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες χρόνια πολλά και καλό Πάσχα. Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή ελπίδας και αισιοδοξίας. Το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή. Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια είμαστε στη θέση να αισιοδοξούμε και να ελπίζουμε ξανά. Αντέξαμε στα δύσκολα, ο λαός μας άντεξε τις προκλήσεις και χάρη στις αστείρευτες δυνάμεις του κατάφερε να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της.

Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούμε να έχουμε και όλα τα διδάγματα, ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, που βρεθήκαμε πριν από οκτώ χρόνια. Και, όπως αντέξαμε στις προκλήσεις -με πίστη, αποφασιστικότητα και πείσμα- έτσι θα ανταποκριθούμε και στις σύγχρονες προκλήσεις, με αποφασιστικότητα και με σύνεση.

Γιατί ο λαός μας υπερασπίζεται πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες, τις αξίες που γέννησε ο ελληνικός πολιτισμός, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αυτές τις πανανθρώπινες αξίες υπερασπιζόμαστε.

Και τώρα που η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της είναι και θα παραμείνει πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Θέλω από εδώ, από την ακριτική Τήλο, από τα ανατολικότερα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μεταφέρω μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, αλλά και τις ευχές μου στον καθένα και στην καθεμιά, ξεχωριστά, για δύναμη, πίστη, αισιοδοξία, δημιουργία. Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους και σε όλες.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Κυριακή, 8 Απριλίου 2018

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: