Τσίπρας για συμφωνία στο Eurogroup: «Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

16 Ιουνίου, 2017 1:16 ΠΜ
More videos

«Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης». σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του παρέμβαση μετά την απόφαση του Eurogroup, μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Τwitter.

«Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» 

«Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν την ολοκλήρωση του Eurogroup, την ώρα που αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της 3ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

-Είστε αισιόδοξος, πως θα πάνε τα πράγματα, τον ρωτήσαμε λίγο πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο.

-Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί, μας απάντησε, χωρίς να πει τίποτε άλλο.

Όλων η σκέψη ήταν στο Eurogroup, στη διάρκεια της Τριμερούς και όσο να προσέλθει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην αίθουσα για την υπογραφή της κοινής «Διακήρυξης της Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σχολίασαν πως ίσως είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες γι΄ αυτό το θέμα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε, με τον τρόπο του, ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου που θα γίνει η 4η Τριμερής στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας πετύχει τη λύση που θέλει. Λίγη ώρα αργότερα στο γεύμα εργασίας οι δυο τους εξέφρασαν την ευχή και την επιθυμία η επόμενη Σύνοδος να βρει την Κύπρο επανενωμένη, μέσα από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

[kathimerini]