Τσίπρας για Πολάκη: «Δεν είχε πού αλλού να πάει για φαγητό»

9 Νοεμβρίου, 2020 9:49 ΜΜ
More videos

Λάθος η ανάρτηση όχι η κίνηση του Παύλου Πολάκη να μεταβεί σε φιλικό σπίτι κατά την παραμονή του στα Χανιά. Αυτό υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Star δικαιολογώντας για μια ακόμη φορά τον στενό του συνεργάτη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε να αδυνατεί να προχωρήσει σε αρνητικές αναφορές ή να καταδικάσει την πράξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος αναρτώντας την παρουσία του σε φιλικό του σπίτι έκανε λόγο για παρέες που γράφουν ιστορία και στην πανδημία, τονίζοντας μάλιστα ότι βρέθηκε στα Χανιά για ένα χειρουργείο και «δεν είχε που αλλού να πάει για φαγητό»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αρνητική εικόνα, προσθέτοντας ότι «ωστόσο πρόκειται για μια παρουσία σε μια οικογένεια που είναι φιλική. Ο ίδιος ως γιατρός είχει κάνει τέστ το πρωί έχοντας χειρουργείο».

Συνέχισε δέ λέγοντας πως «μη έχοντας την δυνατότητα να βρεθεί οπουδήποτε αλλού, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει», προσθέτοντας ότι «ένας γιατρός που χειρουργεί και έχει κάνει τέστ τις τελευταίες 30 ώρες δεν είναι κίνδυνος να μεταδώσει τον ιό». Και αυτό τη στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποφεύγουν ακόμη και να πάνε σπίτι τους υπό το φόβο της μεταφοράς του κορονοιού.

Στόχος η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση

Στην ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τις καταγγελίες του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας πως έχει στόχο την επικοινωνία και όχι την αντιμετώπιση της κρίσης. Μάλιστα την ώρα που η Ευρώπη πλήττεται συνολικά από το νέο κύμα ενώ και στις ΗΠΑ η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη δήλωσε πως δεν ήταν προδιαγεγραμμένο το νέο lockdown αλλά οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά το επιστημονικό προσωπικό και τις επιθέσεις που δέχεται απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την επαμφοτερίζουσα θέση του δηλώνοντας από τη μια πλευρά πως πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη αλλά τονίζοντας πως η επιστήμη δεν είναι θρησκεία. Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Τονίζοντας διαρκώς ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι για τις εξελίξεις καθώς και ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη επιβεβαίωσε ουσιαστικά πως στόχος του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποδόμηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση. Καθώς και η δημιουργίας ενός κύματος νεοαγανακτισμένων του οποίου θα ηγηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό παρά το γεγόνος πως ενδεχόμενη επίτευξη του στόχου θα επιφέρει αντιδράσεις και χαλάρωση ως προς την εφαρμογή των μέτρων δημιουργώντας συνθήκες ανόδους των ρυθμών διασποράς.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και η εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για το επόμενο διάστημα και στη δημόσια υγεία και στην οικονομία. Όμως ο ρόλος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για όσους επιλέγουν τον λαιικισμό και τον κατα την άποψή τους αντισυστημισμό.