Τσίπρας για ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους»

12 Μαρτίου, 2018 6:38 ΜΜ
More videos

Διέκοψε το πρωτάθλημα επ’ αόριστον η Κυβέρνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος συναντήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά τις 11 το πρωί,ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος σε όσα συμβαίνουν.

Στην σύσκεψη τους στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε τρεις ώρες, ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός Αθλητισμού, συζήτησαν σχετικά με το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου μετά τα απίστευτα σκηνικά στο γήπεδο της Τούμπας και όπως φαινόταν από την αρχή ο κ. Γ. Βασιλειάδης πήρε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό για άμεσα και δραστικά μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης είπε στους συνεργάτες του: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε επίσημα την άμεση και επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague Σουρωτή, ενώ στην συνέχεια υπήρξε η τρίωρη συνολικά σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και άλλων κυβερνητικών στελεχών

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως υπάρχει συνεννόηση με τη FIFA, την UEFA και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ΠΔΕ) κι αφού αναφέρθηκε σύντομα στις προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόνισε πως η κίνηση της διακοπής γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:

«Έχουμε δώσει μάχες για να εξυγιάνουμε τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν να κάνουμε πολλά περισσότερα,. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει αυτή η προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα».

Τσίπρας: Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος

Χαρακτηριστικά,όπως αναφέραμε παραπάνω, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης είπε στους συνεργάτες του: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να στέλνει μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Αθλητισμού για τη διακοπή του πρωταθλήματος και την αυστηροποίηση του πλαισίου που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

[skai]