Τσίπρας για δολοφονία Κ. Κατσίφα: «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έκανε ότι έπρεπε να κάνει»

8 Νοεμβρίου, 2018 9:42 ΜΜ
More videos

Στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, την αντίδραση και το παράπονο της οικογένειας αναφέρθηκε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha και στον Αντώνη Σρόιτερ.

«Σήμερα είναι μέρα πένθους για οικογένεια και ομογένεια, δεν θέλω να μπω σε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Κατανοώ το πένθος της οικογένειας, την χαροκαμένη μάνα. Δικαιολογημένη η πικρία και ο θυμός. Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Ζητήσαμε διαλεύκανση της υπόθεσης και τη συμμετοχή Έλληνα αστυνομικού. Μας υποσχέθηκαν να μας δώσουν πλήρες πόρισμα για την υπόθεση».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε για το ίδιο θέμα:

«Θέλω να πω, πως αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να αλλάξουμε στρατηγική στο να έρθουμε κοντά με τη γειτονική χώρα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ξεχάσαμε τι γινόταν την 28η Οκτωβρίου στο χωριό: είχαμε ταφή οστών πεσόντων ηρώων στην Αλβανία, κάτι που έγινε μετά από 70 χρόνια. Αυτές οι εξελίξεις έχουν αξία. Ήταν ένα δυσάρεστο συμβάν, μας έθλιψε».

Όσον αφορά τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Η ελληνική μειονότητα πρέπει να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα που δικαιούται με βάση το διεθνές δίκαιο. Συνεχίζουμε τον διάλογο γι αυτό το λόγο». 

Διευκρίνισε πάντως ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία θα προχωρήσει: «Εμείς έχουμε χαράξει μια στρατηγική για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, έχουμε κόστος, αλλά τον προσανατολισμό μας δεν θα τον χάσουμε».