Τσίπρας για αθώωση Ηριάννας και Περικλή: «Σήμερα αποκαταστάθηκε μία μεγάλη αδικία»

28 Ιουνίου, 2018 5:18 ΜΜ
More videos

Στην αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή, μετά από ομόφωνη απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Αθηνών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μία μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους» δήλωσε στο σχόλιό του ο Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του δικαστηρίου, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η δήλωση της Ράνιας Σβίγγου:

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια»

Οι δύο νέοι, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή κάθειρξης 13 ετών, ύστερα από ένα χρόνο εγκλεισμού βγαίνουν από τη φυλακή.

«Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο», είπε ο πρόεδρος σχετικά με την απόφαση, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση από το κατάμεστο ακροατήριο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: