Τσίπρας: «Η Ελλάδα γίνεται ξανά επενδυτικός προορισμός»

30 Αυγούστου, 2017 5:56 ΠΜ
More videos

Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Eπίσκεψη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ

Εργαζόμαστε για μία αναπτυξιακή πορεία που θα στηρίζεται στην καινοτομία, την υψηλή προστιθέμενη αξία, την τεχνολογία και την προστασία της εργασίας. Χρειαζόμαστε ένα παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο του οποίου θα είναι οι ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις κι όχι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες για να βρουν ξανά οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, ένα μέλλον ίσων ευκαιριών σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Eπίσκεψη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ.

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε:

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

Είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και επενδύουν, τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 «είχαμε επενδύσεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ», είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε διπλασιασμό των επενδύσεων.

Εργαζόμαστε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο, διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» και τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας.

«Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015 σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά».

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

[facebook] [real] [toc]