Τσίπρας: Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

25 Ιανουαρίου, 2017 4:27 ΠΜ
More videos

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Σε συνέντευξη που δίνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός απαντά με τη φράση αυτή στις πιέσεις μερίδας των εταίρων μας, κλείνοντας έτσι και τη σχετική φημολογία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πως οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν. Αναρωτιέται «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές; Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση».

Προσθέτει πως «είναι άθλος ότι καταφέραμε» και καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Για την Ε.Ε., σημειώνει ότι αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της.

Στη συνέχεια αναφέρεται στον αρχηγό της Ν.Δ λέγοντας πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής, όπως αναφέρει.

Ο κ. Τσίπρας κάνει αναφορά και στο «παράλληλο πρόγραμμα», τις συζητήσεις για το Κυπριακό και την μάχη ενάντια στη διαπλοκή.

«Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή “σοκ και δέος” για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Φάνηκε, άλλωστε, αυτό και με τη στάση του στην ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Για το ΔΝΤ λέει ότι «οφείλει να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Και η Ευρώπη όμως οφείλει να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ, και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Και όχι τους πρόσκαιρους πολιτικούς υπολογισμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει: «Στις επιλογές μου βάρυνε περισσότερο η ιστορική ευθύνη απέναντι στο λαό και στις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά εκπροσωπεί. Όχι ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

[skai] [nbst]