Τσίπρας: «Δεν χρειαζόμαστε ως χώρα τα Rafale ούτε τις φρεγάτες»

Απρίλιος 6, 2021 7:39 ΜΜ
More videos

Εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέχρι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αλλά και τα θέματα της οικονομίας όπως και της διαφάνειας και της ποιότητας της δημοκρατίας, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο KONTRA CHANNEL και στους δημοσιογράφους, Γιώργο Μελιγγώνη και Αναστασία Γιάμαλη, εξέφρασε «την βαθύτατη ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι «αυτή την ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ωστόσο η τοποθέτησή του για τα Ελληνοτουρκικά και δη για τα εξοπλιστικά λέγοντας τα εξής απίστευτα:

«Με ανησυχούν οι εξελίξεις με την γείτονα και ανησυχούμε ότι η εσωτερική ένταση από τις οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία μπορεί να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ανησυχία μου είναι δεδομένη, και μεγαλώνει εξ αιτίας της ασταθούς και όχι στιβαρής στάσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε μία κυβέρνηση δίχως σταθερή στρατηγική.

Οι κυρώσεις είναι ένα όπλο αλλά η Τουρκία ξέρει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί και αυτό είναι ότι χειρότερο.

Το Αιγαίο έγινε σουρωτήρι από τις παραβιάσεις, ενώ η στρατηγική συμφωνία με την Γαλλία δεν προχώρησε. Τα Ραφάλ δεν είναι αυτά που έχουμε ανάγκη και τώρα συζητάμε με τις ΗΠΑ για φρεγάτες ενώ δεν είναι αυτές οι ανάγκες μας. Είμαι υπέρ του διαλόγου και της παραπομπής στη Χάγη της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας.

Η χώρα αναβάθμισε την γεωπολιτική της θέση στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε πίσω της την θετική Συμφωνία των Πρεσπών που κάποιοι τότε πολέμησαν για πολιτικούς λόγους. Αν δεν υπήρχε η Συμφωνία η Τουρκία θα ήταν και στα βόρεια σύνορά μας όπως είναι στα νότια με το τουρκολιβυκό σύμφωνο».

Ακολουθήστε μας στο facebook: