Τσίπρας: «Αυτή τη φορά θα βάλουμε πλάτη μόνο με προϋποθέσεις»

6 Νοεμβρίου, 2020 2:02 ΜΜ
More videos

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερο lockdown προκειμένου να αναχαιτίσει την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ασκώντας δριμύτατη κριτική.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εγκληματική αδράνεια και εφησυχασμό και σημείωσε πως το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος σε παραλείψεις, ο κ. Τσίπρας  υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τα ακόλουθα: 

-Δεν προσέλαβε προσωπικό στα νοσοκομεία

-Δεν μερίμνησε για την επαρκή ενίσχυση των ΜΕΘ

-Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς

-Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφάλεια

-Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έκανε τα ακόλουθα: 

-Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε οριστικά τον κορωνοϊό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού

-Επέλεξε να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. 

-Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

-Άφησε επιχειρήσεις και εργαζομένους στο έλεος της κρίσης

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μία κατάσταση που «έχει βγει εκτός ελέγχου εδώ και ημέρες», ενώ σχολίασε πως η σύγκριση με τα όσα έχουν κάνει οι άλλες χώρες για τη στήριξη των συστημάτων υγείας είναι αποκαρδιωτική. 

Τσίπρας: «Αν δεν μπορεί να μας ζητήσει βοήθεια»

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, λέγοντας ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί, αν τον υπερβαίνει η πραγματικότητα, να το δηλώσει ανοιχτά. «Να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπο τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και να ζητήσει τη βοήθεια όλων μας.Όχι όμως να συνεχίζει τη προπαγάνδα ενώ μας έριξε στο χείλος του γκρεμού. Όχι να παριστάνει τον σωτήρα και να κουνά το δάχτυλο. Να παρουσιάζεται ως σωτήρας συνεχίζοντας όμως σαν οδοστρωτήρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας σημείωσε «Αν ήμουν στη θέση του Μητσοτάκη θα συγκαλούσα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Για να βρούμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης όλες οι πολιτικές δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και την πανδημία. Θα έθετα σε διάθεση της κοινωνίας υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής».