Τσέχος πρόεδρος: «Οι μετανάστες να μεταφερθούν σε ακατοίκητα νησιά της Ελλάδας»

1 Οκτωβρίου, 2016 11:10 ΜΜ
More videos

Ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν πρότεινε οι οικονομικοί μετανάστες που φτάνουν συνεχώς στην Ευρώπη να μεταφέρονται είτε σε ακατοίκητες περιοχές της βόρειας Αφρικής, είτε σε ακατοίκητα νησιά της Ελλάδας και σαν αντάλλαγμα να μειώνεται το εξωτερικό χρέος της χώρας.

Παράλληλα, ο Μίλος Ζέμαν μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε ότι η κουλτούρα των μουσουλμάνων μεταναστών είναι θεμελιωδώς ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία, ενώ εμφανίστηκε ανήσυχος για «ισχυρούς δεσμούς» μεταξύ της εισροής μεταναστών και των «κυμάτων τζιχαντιστών» στην Ευρώπη, λέγοντας ότι οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι μπορούν να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους ακραίους, όπως οι Γερμανοί από τους Ναζί το ΄30.

milo-zeman

Μιλώντας από παγκόσμιο φόρουμ που διοργανώθηκε στη Ρόδο, ο Μίλος Ζέμαν εξήγησε πως η μόνη λύση στη μεταναστευτική κρίση είναι η απέλαση όσων δεν έρχονται από εμπόλεμες περιοχές.

«Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και ένα μεγάλο εξωτερικό χρέος. Έτσι, αν δημιουργηθούν hot spot στα ελληνικά νησιά, θα ήταν ένα είδος πληρωμής του εξωτερικού χρέους», δήλωσε ο Μίλος Ζέμαν.

«Είμαι υπέρ της απέλασης όλων των οικονομικών μεταναστών», πρόσθεσε. «Φυσικά και σέβομαι τη βαρβαρότητα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ κι αλλού. Όμως δεν μιλάμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, μιλάμε για οικονομικούς μετανάστες».

2bf7395700000578-3222419-image-a-2_1441373418047

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερο από το 1/3 των τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που έφτασαν στην Ευρώπη πέρυσι ήταν πρόσφυγες. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ανγκελα Μέρκελ ότι έκανε το απόλυτο λάθος με την πολιτική του «καλωσορίσματος» των προσφύγων, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να τους απορροφήσει.

[newsbeast] [financialtimes]

Ακολουθήστε μας στο facebook: