Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΤσαπανίδου για Γεωργούλη: «Είμαι σοκαρισμένη ως γυναίκα - Τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε...

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: «Είμαι σοκαρισμένη ως γυναίκα – Τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ σε 15 λεπτά»

«Μέσα σε 15 λεπτά έφυγε από το κόμμα και την ευρωομάδα» τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου για τον Αλέξη Γεωργούλη, σημειώνοντας ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση μόλις έγινε επίσημη καταγγελία – «Για εμάς ήταν αυτονόητο καθώς αφορούσε θέματα τα οποία είναι βαριά ριζωμένα μέσα μας»

«Ως γυναίκα είμαι σοκαρισμένη και αναστατωμένη», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠόπη Τσαπανίδου, με αφορμή την καταγγελία στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση. Πρόκειται για μία υπόθεση που «έχει σοκάρει όλες και όλους στον ΣΥΡΙΖΑ», για αυτό άλλωστε υπήρξε άμεση αντίδραση και ο καταγγελόμενος διαγράφηκε άμεσα. «Μέσα σε 15 λεπτά έφυγε από το κόμμα και την ευρωομάδα», ξεκαθάρισε η Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας «στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα πλανόταν μία φήμη, ένα «κουτσομπολιό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Μόλις όμως έγινε επίσημη καταγγελία ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός. «Για εμάς ήταν αυτονόητο καθώς αφορούσε θέματα τα οποία είναι βαριά ριζωμένα μέσα μας. Από την στιγμή, που έγινε η καταγγελία και το έμαθε ο κ. Τσίπρας τότε αντέδρασε αμέσως», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τσαπανίδου.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η φήμη υπήρχε από το 2022 και ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να διερευνηθούν από την ευρωομάδα οι πληροφορίες που υπήρχαν. Αυτό γινόταν επί 3 μήνες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022. «Ζητήθηκε από τον ίδιο να πει αν έχει υπόσταση η φήμη και το διέψευσε κατηγορηματικά», είπε η κυρία Τσαπανίδου και συμπλήρωσε: «Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε μόλις, χθες η απόφαση».




Η κυρία Τσαπανίδου τόνισε ακόμα ότι τόσο καιρό δεν μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδιώξει από τις τάξεις του έναν άνθρωπο, με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν. «Δεν υπήρχε καταγγελία στις αρχές, δεν υπήρχε καταγγελία στον Τύπο, έτσι δεν μπορούσαμε να τον εκδιώξουμε», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ψάχνουμε πρώτα, δεν μπορούμε να τον διώχνουμε κάποιον για ένα κουτσομπολιό», είπε ακόμα η Πόπη Τσαπανίδου και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι δημοσιογραφικά να αντιδρά ένα κόμμα μέσα σε 15 λεπτά».

Αναφορικά με την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε: «Σε καμία περίπτωση δεν διαρρεύσαμε το όνομα, δεν έχει λογική αυτό, δεν κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες διαρροές. Είναι μια γυναίκα που καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε, είνει δυνατόν να βγάζαμε τέτοια φήμη;».

Η Πόπη Τσαπανίδου ζήτησε επίσης από τον δημοσιογραφικό κόσμο να χειριστεί την υπόθεση με τη δέουσα λεπτότητα, καθώς «η γυναίκα έχει εκτεθεί και δεν θα έπρεπε». Αναφερόμενη δε στον Αλέξη Γεωργούλη, η κυρία Τσαπανίδου είπε ότι ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον ευατό του και κυρίως να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε και τον εξέλεξε ευρωβουλευτή. «Αν αθωωθεί το ξανασυζητάμε», είπε αναφορικά με ενδεχόμενη επάνοδό του στο κόμμα αν τελικά κρίνει αναλόγως η δικαιοσύνη.

Αναφορικά με την έδρα που κατέχει στο ευρωκοινοβούλιο ο Αλέξης Γεωργούλης, η Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη ζήτησε πίσω και ότι εκκρεμεί η σχετική απάντηση από τον ίδιο τον καταγγελλόμενο.

Μιλώντας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή και δεν προβλέπουν απαραίτητα τον νικητή, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα έχει αντίκτυπο στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς «το χειριστήκαμε καλά».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, η κυρία Τσαπανίδου τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με βάση το πρόγραμμα που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι υπάρχει επιδίωξη συνεργασίας με κόμματα από τον προοδευτικό χώρο. Παράλληλα, αναφερόμενη στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να μην είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός, η κυρία Τσαπανίδου υπογράμμισε: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα τότε ο Τσίπρας θα είνει πρωθυπουργός».

Τα πιο σημαντικά