Τσακαλώτος: «Έτσι ήταν πάντα η Δεξιά, να πάει στο διάβολο η χώρα για να γίνετε εσείς εξουσία»

18 Οκτωβρίου, 2018 4:33 ΜΜ
More videos

«Έτσι ήταν πάντα η δεξιά, να πάει στο διάβολο η χώρα για να γίνετε εσείς εξουσία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε επιτροπή της Βουλής, επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός είχε οξεία αντιπαράθεση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ποντάρει πάνω στην καταστροφή, επί ένα μήνα σπεκουλάρετε για τις τράπεζες. Λέτε μόνο τα γεγονότα που είναι κατά, λέτε μόνο για τις επενδύσεις που δεν γίνονται και όχι για αυτές που γίνονται.

Είστε το ακραίο λαϊκό δεξιό κόμμα και δεν μπορείτε να ακούσετε καμιά αντίθετη φωνή. Έτσι ήταν πάντα η δεξιά, να πάει στο διάβολο η χώρα για να γίνετε εσείς εξουσία. Αυτό αποδεικνύετε από το 1920 μέχρι τώρα, δεν έχετε αλλάξει καθόλου, δε σας νοιάζει τι είναι σημαντικό για τη χώρα. Ο κόσμος των αστών περιμένει κάτι πολύ περισσότερο από σας.

Συνεχώς σπεκουλάρετε κατά της χώρας, σπεκουλάρετε για τις τράπεζες και πρέπει να αισθάνεται ντροπή γι’ αυτό που κάνετε.

Σε όλες τις χώρες καταλαβαίνουν την πρόοδο που έχει γίνει στη χώρα αυτά δεν μπορεί να τα καταλάβει κανείς αν διαβάζει μόνο τις δικές σας εφημερίδες».

Ο Υπουργός οικονομικών έστειλε ταυτόχρονα πολλαπλά μηνύματα, λέγοντας ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις με το πρόγραμμα της κυβέρνησης και πως η χώρα θα βγει στις αγορές.

«Θα βγούμε στις αγορές. Και σας λέω να μην επενδύσετε στο ότι δεν θα βγούμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο: