10 πασίγνωστα τρόφιμα που δεν είναι αυτό ακριβώς που νομίζαμε

7 Φεβρουαρίου, 2017 2:32 ΠΜ
More videos

Καρότα, κουάκερ, πορτοκαλάδες,  αναψυκτικά τύπου «zero» και πολλά άλλα: Τα αγοράζεις καθημερινά, αποτελούν μέρος της διατροφής σου και ταυτόχρονα μικρό ή μεγάλο ΨΕΜΑ του marketing και της βιομηχανίας τροφίμων.

Παρακάτω βάλαμε στη σειρά την πορτοκαλάδα από μουχλιασμένα πορτοκάλια, τα καρότα που δεν είναι καρότα και άλλα πασίγνωστα τρόφιμα που δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις

Καρότα

karota

Η πραγματικότητα: Ένα  λαχανικό που ενισχύει την καθημερινή διατροφή σε πολλές θρεπτικές ύλες, μπορεί να σου λέει ψέμματα; Κι όμως!

karota1

Συνήθως τα φυσικά καρότα έχουν χρώμα μώβ ή λευκ/κιτρινωπό. Η πρώτη ποικιλία πορτοκαλί καρότων εμφανίστηκε το 1500 στην Ολλανδία, ενώ τα σημερινά πορτοκαλί καρότα, αποτελούν συνήθως γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.

Μύρτιλα

blueberr

Η πραγματικότητα: Τα συναντάς συνήθως σε muffins, δημητριακά και ψωμί. Παρ`όλα αυτά, τα περισσότερα μύρτιλα του εμπορίου αποτελούν υποπροϊόντα μυρτίλου επεξεργασμένα με ουσίες όπως σόγια, κιτρικό οξύ, σουκραλόζη (που εικάζεται πως είναι καρκινογόνος) και άλλα ενισχυτικά γεύσης.

Βιταμινούχο νερό

vitamin

Η πραγματικότητα: Τα σκεύασματα αυτά περιέχουν ζάχαρη και άλλες θρεπτικές ουσίες κοινές με εκείνες των αναψυκτικών όπως η Κόκακολα. Είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Καφές ντεκαφεϊνέ

decaf

H πραγματικότητα: Σύμφωνα με τους κανόνες της αμερικάνικης ανεξάρτητης αρχής τροφίμων, ποικιλίες καφέ όπως Arabica και Robusta, στην ντεκαφεϊνέ εκδοχή τους μετά από ειδική επεξεργασία μπορούν να χάσουν έως και το 97% της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη. Ναι, επομένως, όταν πίνεις decaf, στην πραγματικότητα πίνεις έστω και λίγη καφεΐνη.

Wasabi

wasaB

H πραγματικότητα: Αυτή η πασίγνωστη καυτερή γαρνιτούρα σούσι, ελάχιστη σχέση έχει με το πραγματικό φυτό Wasabi.

wasaB.jpg2

Πρόκειται για ένα φυτό σπάνιο και δυσεύρετο, άρα και αρκετά ακριβό, το οποίο τα εστιατόρια συνήθως αντικαθιστούν με ένα μείγμα από μαγιονέζα, σπαράγγια και ενισχυτικά γεύσης.

Αναψυκτικά τύπου «Zero»

COKEZ

H πραγματικότητα: Τα  «ΜΗΔΕΝ ΖΑΧΑΡΗ» αναψυκτικά περιέχουν ασπαρτάμη, ένα υποκατάστατο ζάχαρης που ανεβάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορεί πολύ φυσικά και εύκολα να σε φουσκώσει όπως το παρακάτω ανθρώπινο μπαλονάκι. Δίαιτα;

checkmte.jpg2

Κουάκερ

KUAKER.jpg2

H πραγματικότητα: Μια πάρα πολύ καλή πρόταση «κατευθείαν από τη φύση», πρωινού, η βρώμη είναι όντως μια αρκετά θρεπτική ουσία που δυναμώνει τον οργανισμό. Συνήθως όμως, αρκετές γνωστές φίρμες βρώμης, ψεκάζουν τις πρώτες ύλες τους με ουσίες όπως η παρακάτω (καρκινογόνος), προκειμένου να επισπεύσουν την ωρίμανση των καρπών και την καλλιέργειά τους.

KUAKER

Φυσικός χυμός 

ORANGE2

Η πραγματικότητα: Η βιομηχανία τροφίμων, προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού παγκοσμίως, καταφεύγει σε λύσεις που θυμίζουν «Breaking Bad».

ORANGE

Πορτοκάλια που έχουν μουχλιάσει, υποβάλλονται σε απαέρωση, ώστε να επιστρέψουν στην βιομηχανική παραγωγή και με τη βοήθεια ενισχυτικών γεύσης και χρώματος, τα πορτοκάλια-ζόμπι.

Τόνος

ESCALOR

Η πραγματικότητα: Σε έρευνα που έγινε το 2013 από καθηγητές του πανεπιστημίου του Iowa State, σε δείγμα 1215 τεμαχίων, αποκαλύφθηκε πως το 84% δεν ήταν τόνος, αλλά βουτυρόψαρο, ένα είδος ψαριού που μοιάζει με τον τόνο και είναι ξακουστό για την ευκολία που προκαλεί εντερικές παθήσεις στον άνθρωπο.

[rise] [beamazed]