Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Αλεξάνδρα»: Γυναίκα ξεψύχησε σε κοινή θέα πάνω σε ράντσο

8 Ιουνίου, 2021 2:14 ΠΜ
More videos

Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία που είναι γεμάτα ράντσα κατά τη διάρκεια εφημερίας, με τους ασθενείς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή ακόμη και στους διαδρόμους, κλονίζουν συθέμελα το κυβερνητικό αφήγημα για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του ΕΣΥ!

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» αποκαλύπτουν ότι, πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για «hub and spoke» και clusters νοσοκομείων, τα οποία θα συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια, η πραγματικότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ζοφερή.

Τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα προέρχονται από την εφημερία της Παρασκευής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο κέντρο της Αθήνας, και δείχνουν τους διαδρόμους γεμάτους ράντσα, με τους ασθενείς να υποφέρουν και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν σκληρή μάχη για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ασθενείς νοσηλεύονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες

Οι συνθήκες διαβίωσης

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το σαλόνι της Παθολογικής Κλινικής επιστρατεύτηκε για να νοσηλευτούν πρόχειρα ασθενείς για τους οποίους δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μια γυναίκα ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων νοσηλευομένων!

Μάλιστα, η σορός της έμεινε για αρκετή ώρα σε κοινή θέα (!), πριν καλυφθεί με σεντόνι για να μεταφερθεί στον νεκροθάλαμο! Το στρώμα στο ράντσο πάνω στο οποίο έφυγε από τη ζωή η άτυχη ασθενής απολυμάνθηκε (;) βιαστικά από μια εργαζομένη και ήταν έτοιμο να «φιλοξενήσει» τον ή την επόμενη… Οσο για τις συνθήκες διαβίωσης, μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν…

Δίπλα στα ράντσα με τους… διαδρομιστές ασθενείς υπάρχουν ξεχασμένοι κουβάδες και σφουγγαρίστρες, αλλά και τα σταντ με τις σύριγγες, ανοιχτά δοχεία με βαμβάκι, μπουκάλια με απολυμαντικό και άλλα νοσοκομειακά «αξεσουάρ», που η θέση τους μάλλον δεν είναι εκεί.

«Ευτυχώς που φέρατε πάνες και υποσέντονα, γιατί εμείς δεν έχουμε!» είπαν από το νοσοκομείο σε συγγενή ασθενούς που είναι κατάκοιτη, αποκαλύπτοντας ότι το σύστημα νοσεί.

Και δεν νοσεί μόνο επειδή δεν επαρκούν οι Μονάδες Εντατικής, αλλά διότι δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη για επαρκή φροντίδα σε ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν και αναγκάζονται να μένουν ώρες ατέλειωτες με ακαθαρσίες κολλημένες πάνω τους!

Η σορός της γυναίκας καλυμμένη με σεντόνι και σε κοινή θέα

Σεντόνια γεμάτα λεκέδες

Στους δε θαλάμους, οι καρέκλες για τους συνοδούς δεν επαρκούν, ενώ τα σεντόνια με τα οποία σκεπάζονται οι ασθενείς είναι παμπάλαια, γαριασμένα, γεμάτα παλιούς λεκέδες -ένας Θεός ξέρει από τι…-, και οι πικέ κουβέρτες, ξεφτισμένες σε όλες τις άκρες, θα έπρεπε να έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια εδώ και χρόνια!

Αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε την πανδημία, όπως υποστηρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός, σίγουρα δεν οφείλεται στον άρτιο εξοπλισμό του. Και, αν δεν υπήρχε ο ηρωισμός των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού, η κατάσταση θα ήταν δραματική.

Ακολουθήστε μας στο facebook: