Η «τρύπα του Δράκου» είναι η πιο βαθιά θαλάσσια τρύπα στον κόσμο.

5 Αυγούστου, 2016 2:22 ΠΜ
More videos

Γιατί έχει ψάρια μόνο στα εκατό πρώτα μέτρα και μετά δεν υπάρχει ζωή. Την ονομάζουν «Η θαλάσσια τρύπα του Δράκου» και πολλοί Κινέζοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι η πιο βαθιά μπλε τρύπα στον κόσμο.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua αναφέρει ότι έχει βάθος 987 πόδια (400 μέτρα)- συνολικά 300 πόδια περισσότερα από τη θαλάσσια τρύπα στις Μπαχάμες.3692A4AA00000578-0-image-a-5_1469467816044

Οι θαλάσσιες αυτές τρύπες είναι σαν γιγάντιους λάκκους στη θάλασσα το βάθος των οποίων μπορεί να φτάσει πολλά μέτρα. Η θαλάσσια τρύπα του Δράκου βρίσκεται στα νησιά Paracel, γνωστά και ως Xisha στα κινέζικα, τα οποία διεκδικούνται από την Κίνα, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

blue-hole-2

«Οι έρευνες σε μία θαλάσσια μπλε τρύπα μπορούν να παράσχουν λεπτομερή στοιχεία για την αλλαγή του κλίματος ή και τις στάθμης του νερού για δεκάδες χιλιάδες χρόνια», αναφέρει ο καθηγητής Yang Zuosheng και προσθέτει ότι «Όταν θα έχουμε τα δεδομένα θα μπορούμε να εκπονήσουμε ένα μοντέλο της εξέλιξης της κλιματικής αλλαγής στη Νότια Κινεζική Θάλασσα».

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Ερευνών Sansha Ship έχουν ήδη βρεθεί 20 είδη ψαριών στα πρώτα 330 πόδια αφού στα υπόλοιπα 657 δεν υπάρχει οξυγόνο.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: huffingtonpost

Ακολουθήστε μας στο facebook: