Τρίκαλα: Έψαχναν 86χρονο παππού που χάθηκε μαζεύοντας ρίγανη – Τον βρήκαν την άλλη μέρα να κρατιέται σε κλαδί σε γκρεμό 40 μέτρα

6 Αυγούστου, 2022 10:57 ΜΜ
More videos

Ένα 86χρονος παππούς έφυγε από το σπίτι του στο Παχρούρι Τρικάλων το πρωί της Παρασκευή 5/8 για να μαζέψει ρίγανη στο βουνό. Όταν έφτασε το απόγευμα και δεν είχε επιστρέψει ακόμα, ανήσυχοι οι οικείοι του κάλεσαν τις Αρχές. Τον βρήκαν την επόμενη μέρα να κρέμεται από κλαδί σε γκρεμό άνω των 40 μέτρων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Trikalavoice.gr, το απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στα ορεινά των Τρικάλων το πρωί του Σαββάτου. Ο 86χρονος έφυγε από το σπίτι του στο Παχτούρι το πρωί της Παρασκευής για να πάει να μαζέψει ρίγανη.

Καθώς δεν είχε επιστρέψει μέχρι αργά το απόγευμα δηλώθηκε η εξαφάνισή του στην Αστυνομία. Το πρωί του Σαββάτου άντρες της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων με την συνδρομή εθελοντών μελών του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Το σωστικό συνεργείο εντόπισε τον παππού σε έναν γκρεμό 40 και πλέον μέτρων, να κρατιέται από ένα κλαδί, καθώς είχε εγκλωβιστεί και δεν υπήρχε τρόπος να ανέβει. Οι εθελοντές της ΕΟΔ κατέβηκαν στο σημείο και τον απεγκλώβισαν.

Προληπτικά ο 86χρονος που πέρασε ένα ολόκληρο 24ωρο στον γκρεμό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλης και από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη διαπιστώθηκε πως χαίρει άκρας υγείας.