Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργεί τις προσφορές μέσω διαδικτύου

21 Μαΐου, 20173:34 ΠΜ

Σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν την κατάργηση των φτηνών εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να πλήττονται οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.

Σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν την κατάργηση των φτηνών εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να πλήττονται οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρξε απόφαση της εταιρείας, με την οποία από την αρχή της περασμένης εβδομάδας οι διαδικτυακές προσφορές των 9, 19 και 29 ευρώ αντίστοιχα για το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι πλέον διαθέσιμες.

Επίσης φέρονται να καταργούνται οι ειδικές προσφορές σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής των 20 και 25 ευρώ για σχολικές εκδρομές, καθώς και οι ειδικές προσφορές για μετακινήσεις αθλητικών ομάδων με τιμές 25, 30 και 35 ευρώ.

Για τις μετακινήσεις τόσο των σχολείων όσο και των αθλητικών ομάδων θα ισχύει πλέον η γενική προσφορά για ομαδικές μετακινήσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών κάνει λόγο για «έμμεσες αυξήσεις», ενώ ο πρόεδρός της Παναγιώτης Παρασκευόπουλος επισημαίνει στην εφημερίδα «Εθνος» ότι «όταν ο φοιτητής και ο φαντάρος αναγκάζονται πλέον να προμηθευτούν εισιτήρια αντί για 9 ή 19 ευρώ σε μια τιμή που κυμαίνεται από 38 έως 50 ευρώ, μιλάμε για μια μεγάλη αύξηση στο κόμιστρο, η οποία θα χτυπήσει κυρίως τους ασθενέστερους, ενώ παράλληλα θα απομακρύνει το επιβατικό κοινό από τον σιδηρόδρομο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εισιτήρια αυτά εξαντλούνταν κάθε μήνα καθώς οι τιμές τους εξυπηρετούσαν κυρίως όσους αναγκάζονται να μετακινούνται συχνά. «Οι εργαζόμενοι πάνω στις αμαξοστοιχίες γίνονται ήδη δέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από τους επιβάτες, ενώ η διοίκηση της εταιρείας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, δεν μας απαντά» προσθέτει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά τους πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημείωναν την Πέμπτη στην εφημερίδα ότι οι τιμές προσφοράς αποσύρθηκαν προκειμένου να ετοιμαστεί νέο βελτιωμένο πακέτο προσφορών.

«Το σύστημα αυτό ήταν δυσκίνητο. Τα συγκεκριμένα εισιτήρια ήταν διαθέσιμα μόνο για λίγες ημέρες μέσω Ιντερνετ χωρίς οι ημέρες αυτές να είναι γνωστές εκ των προτέρων στους επιβάτες προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να αγοράζονται μαζικά τα εισιτήρια από πρακτορεία. Ετσι ήταν αναγκασμένοι από το τέλος του προηγούμενου μήνα να κλείνουν εισιτήριο ακόμα και για ταξίδια που θα γίνονταν έναν μήνα μετά» τονίζουν.

Το νέο πακέτο προσφορών, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου, θα είναι πιο φιλικό στον χρήστη.

Οσο για την αιτία που δεν αποφασίστηκε να λειτουργήσει το παλαιό σύστημα μέχρι να ανακοινωθεί το νέο, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι «χρειάζεται αλλαγή λογισμικού και τεχνικά δεν υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας».

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Φωτό: Ευρωκίνηση

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News