Τραπέζι μοιάζει με μέδουσα που το έχει δημιουργήσει η θάλασσα

12 Αυγούστου, 20179:40 ΠΜ
More videos

Αν νομίζετε ότι η επεξεργασία γυαλιού δεν περιλαμβάνει τίποτα περισσότερο από τα είδη οικιακής χρήσης, ξανασκεφτείτε το. Η Ιταλίδα τεχνίτης Ντανιέλα Φόρτι, χρησιμοποιεί μια μοναδική διαδικασία για να δημιουργήσει εκπληκτικά σουρεαλιστικά και μοναδικά έργα ημιδιαφανούς τέχνης, που μπορεί να σας θυμίσουν ένα γνωστό πλάσμα της θάλασσας.

Αν και η Φόρτι μας χαιρετάει από τη Ρώμη, φημίζεται για τις δημιουργίες της μακράς εκλεπτυσμένης τοσκανικής παράδοσης. Η 57χρονη ζει και εργάζεται ανάμεσα στους λόφους του Κιάντι από το 1982 και διατηρεί τη σκληρά δουλεμένη φήμη της ως η κυρίαρχη της “βετρερίας” με την πιο πρόσφατη συλλογή της, που ονομάστηκε “Μεντούζε” – το ιταλικό όνομα για τις μέδουσες.

Παράγει αυτά τα εκπληκτικά τραπέζια μέσω σύντηξης στερεού γυαλιού – μια τεχνική που περιλαμβάνει την τήξη στερεών κομματιών γυαλιού, μέχρι να συγχωνευτούν και να υφανθούν μαζί, σχηματίζοντας νέα και όμορφα σχήματα. Στην περίπτωση του Μεντούζε, η βαρύτητα είναι το όργανο που βοηθάει την Φόρτι να δημιουργήσει τα ρεαλιστικά «πλοκάμια» που διαθέτουν.

Δείτε τις εξαιρετικές δημιουργίες της παρακάτω και αν είστε αρκετά τυχεροί και περάσετε από την Τοσκάνη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση κοσμημάτων της Ντανιέλα Φόρτι, στο ξενοδοχείο Παλάτσο Τούτσι (Palazzo Tucci) στη Λούκα.

[boredpanda]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News