Τραγωδία στο Μάτι: Κάποια πτώματα εξαϋλώθηκαν, κάποια ίσως έχουν φτάσει στις ακτές της Εύβοιας

30 Ιουλίου, 2018 5:16 ΜΜ
More videos

Τι λένε ναυαγοσώστες του Ερ. Σταυρού που «χτενίζουν» τη θάλασσα για αγνοουμένους

Οκτώ ημέρες μετά την εθνική τραγωδία που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, δύτες και αλιείς έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο σημείο ζωής.

Τις τελευταίες ημέρες το έργο συνδράμει κλιμάκιο ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, που με φουσκωτά σκάφη «χτενίζει» τη Χρυσή Ακτή στο Μάτι έως την περιοχή του Αγίου Ανδρέα.

Οπως ανέφερε στη «δημοκρατία» ο Ευρυπίδης Κουβεριανός, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο προσωπικά αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα και κλειδιά αυτοκινήτων.

«Υπάρχουν μικρές παραλίες που δεν είναι συνεχόμενες και ενδιάμεσα υπάρχουν βράχια. Οταν μπήκαμε μέσα με τη μάσκα, είδαμε ότι ανάμεσα από τα βράχια σχηματίζονται διάδρομοι, που έχουν βάθος γύρω στα δύο μέτρα. Ανάμεσά τους μπορεί να έχει σκαλώσει κάποιο πτώμα. Θα ψάξουμε όλο το μέρος ώσπου να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να έχει εγκλωβιστεί ή να είναι πνιγμένος εκεί» λέει και τονίζει ότι εξαιτίας των ανέμων είναι πολύ πιθανό κάποια πτώματα να έχουν «ξεβραστεί» στις ακτές της Εύβοιας. «Οι ντόπιοι ψαράδες, που γνωρίζουν την περιοχή και τα ρεύματα, αυτό μας είπαν» συμπληρώνει ο κ. Κουβεριανός.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γιατράς, εθελοντής επί 41 χρόνια στον Ερυθρό Σταυρό και με ενεργή συμμετοχή διασώστη στις μεγαλύτερες καταστροφές της Ελλάδας από το 1977, εκτιμά ότι αρκετοί από τους αγνοουμένους δεν πρόκειται να βρεθούν διότι έγιναν στάχτη…

«Πολλά από τα πτώματα έχουν σίγουρα εξαϋλωθεί. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα στη χώρα, φοβάμαι ότι στο άμεσο μέλλον θα θρηνήσουμε ολόκληρη πόλη».

[dimokratianews]

Ακολουθήστε μας στο facebook: