Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε άστεγος από το κρύο στην Αριστοτέλους

25 Ιανουαρίου, 2022 5:53 ΜΜ
More videos

Ο άτυχος άνδρας κατέληξε από το ψύχος που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, με άστεγο άντρα να χάνει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα τον άντρα, ο οποίος έπαθε ανακοπή καρδιάς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, βρήκε αστυνομικός στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από τον ίδιο, όσο και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, ήταν αργά καθώς ο άτυχος άντρας κατέληξε.Όνειδος συνιστάο θάνατος ενός αστέγου που κατέληξε την Τρίτη από το πολικό ψύχος που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Ο άνθρωπος πέθανε αβοήθητος, σε πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο άτυχος άντρας υπέστη ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ από το κρύο.

Ένας αστυνομικός του Τμήματος Λευκού Πύργου τον πλησίασε για να τον ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι. Διαπίστωσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Χωρίς να περιμένει στιγμή ξεκίνησε μόνος του διαδικασία καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Μέσα σε λίγα λεπτά αφίχθηκαν στο σημείο το όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ, ένα ασθενοφόρο και μία κινητή μονάδα. Ο 60χρονος διασωληνώθηκε επί τόπου από τον γιατρό της μονάδας και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης. Δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.