Τραγωδία: 44χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της σε κατάσταση μουμιοποίησης

6 Οκτωβρίου, 2022 5:23 ΜΜ
More videos

Θλίψη προκαλεί η σοκαριστική είδηση του θανάτου μίας 44χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή, σε προχωρημένη σήψη και σχεδόν μουμιοποιημένη στο κρεβάτι της, πριν δύο εβδομάδες, στον Κάλανο Αχαΐας.

Η Βασιλική, όπως λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Σταθόπουλος, ζούσε μόνη και απομονωμένη και είχε επικοινωνία μόνο με ένα συγγενικό πρόσωπο το οποίο την επισκεπτόταν. «Κρίμα, ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.

Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και για τον λόγο αυτό κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Μάλιστα, αν και είχε γίνει προσπάθεια από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου να την προσεγγίσουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, η ίδια δεν δέχθηκε ψυχική βοήθεια. «Έπρεπε να γίνει εισαγγελική εντολή», λένε οι υπεύθυνοι.

Σημειώνεται πως κανείς δεν ξέρει πόσες ημέρες πέρασαν από τον θάνατό της. Οι πληροφορίες λένε ότι είχε να δώσει σημεία ζωής τουλάχιστον ένα μήνα, ενώ το σπίτι δεν είχε κλειστά πατζούρια και έτσι κανείς δεν προβληματίστηκε ότι κάτι συμβαίνει ώστε να παρέμβει νωρίτερα.

Τέλος, έρευνα για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ερυμάνθου.

Έπασχε από ανορεξία και κατάθλιψη η 44χρονη που βρέθηκε μουμιοποιημένη στο σπίτι της

Κατάθλιψη και ανορεξία οι βασικές αιτίες του θανάτου της 44χρονης Βασιλικής, ο οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο χωριό Καλάνος Αχαϊας.

Η 44χρονη βρέθηκε ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και μουμιοποιημένη, ενώ μέχρι ώρας δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος θανάτου της.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Σταθόπουλος, η 44χρονη είχε μέρες να δώσει σημεία ζωής με αποτέλεσμα οι γείτονες της στο χωριό να την αναζητούν :

“Δυστυχώς όταν πήγα να την ψάξω στο σπίτι της ήταν πλέον αργά την βρήκα νεκρή και σε άσχημη κατάσταση. Η Βασιλική τα τελευταία πέντε χρόνια είχε επιστρέψει στο χωριό, αλλά ήταν απόμακρη δεν κατάφερε ποτέ να κοινωνικοποιηθεί. Την είχαν πλησιάσει κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, την είχαν ρωτήσει αν θέλει κάτι, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί την όποια βοήθεια. Ο αδελφός που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος της, της πήγαινε τρόφιμα που και που. Μάλιστα την τελευταία φορά που την επισκέφτηκε εκείνη δεν του άνοιξε, με αποτέλεσμα να βρεθούν τα τρόφιμα έξω από την πόρτα”.

Η οικογένεια της το 1981 είχε βιώσει μάλιστα το δικό της δράμα καθώς είχε αυτοκτονήσει η μητέρα της, αφήνοντας πίσω δυο παιδιά 3 και 4 ετών :

“H μητέρα της αυτοκτόνησε το 1981 είχε λουστεί με εύφλεκτο υλικό, οινόπνευμα και βρέθηκε καμμένη μέσα στην μπανιέρα. Τώρα τι κουβαλούσε το κορίτσι αυτό από την ιστορία της μητέρας του μόνο εκείνο ξέρει. Ο πατέρας της είχε παντρευτεί ξανά”.