Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤράγκας: «Ουδείς πρόκειται να πιστέψει ότι Μητσοτάκης-Μαρέβα θα κάνουν εμβόλιο – Νεράκι...

Τράγκας: «Ουδείς πρόκειται να πιστέψει ότι Μητσοτάκης-Μαρέβα θα κάνουν εμβόλιο – Νεράκι μπορεί να κάνουν»

«Θα έχουμε εμβολιασμό από μεθαύριο, από τις 27 του μηνός, σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι ποιος εγγυάται ότι αυτά τα εμβόλια είναι απολύτως εγγυημένα και ασφαλή και δεν θα χρησιμοποιηθούν οι Έλληνες ως ινδικά χοιρίδια. Ουδείς πρόκειται να πιστέψει ότι ο κύριος Μητσοτάκης, η κυρία Μαρέβα θα κάνουν εμβόλιο mRNA. Είτε αυτοί είτε τα παιδιά τους. Νεράκι μπορεί να κάνουν, αντιγριπικό μπορεί να κάνουν, αλλά ουδείς θα πιστέψει ότι θα κάνουν εμβόλιο πριν αυτό «περπατήσει» και γίνει σε ευρύ πληθυσμό. Ας είναι φειδωλοί σε δημόσια θεάματα που έχουν να κάνουν με έναν «σούπερμαν» πρωθυπουργό που στήνεται μπροστά στις κάμερες για να δούνε όλοι ότι κάνει το εμβόλιο».

Τα παραπάνω γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.

Ολόκληρο το άρθρο του στο crashonline.gr:

Χρόνια πολλά και καλά. Να είστε γεροί και να υπερασπίζεστε πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, στη γνώση και την αλήθεια. Φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η γένεση του Θεανθρώπου, γιορτάζεται εντελώς διαφορετικά σε όλο τον κόσμο. Με lockdown, καραντίνα και σούπερ-καραντίνα! Με πλήθος αστυνομικών μέτρων. Αντί για πλημμύρα κόσμου στους εμπορικούς δρόμους, υπάρχει ερημιά. Αντί για κατάμεστους ναούς, έχουμε κυλιόμενες λειτουργίες και μοναχικές προσευχές. Αντί για τους τρεις μάγους της φάτνης με δώρα, τον Μπαλτάσαρ, τον Γκασπάρ, τον Μελχιόρ, έχουμε σήμερα τον Μπουρλά της Pfizer, τον Μπιλ Γκέιτς της Moderna και τον Pascal Claude Roland Soriot της AstraZeneca. Αντί στα κουτιά των δώρων να έχουμε χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα, έχουμε εμβόλια mRNA, εμβόλια από αδενοϊούς, εμβόλια για όλα τα γούστα.

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία φορτωμένος μάσκες, αντισηπτικά, μονοκλωνικά αντισώματα και εμβόλια. Έρχεται σκυθρωπός όσο ποτέ άλλοτε. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι του επέβαλαν να βάλλει πάνω από τη σεβάσμια γενειάδα του μια τεράστια, κακόγουστη μάσκα, όπως εκείνη που μοίρασαν στα παιδάκια των ελληνικών σχολείων.

Το άστρο πάνω από τη Βηθλεέμ δεν είναι τόσο λαμπερό σήμερα όσο ήταν άλλοτε. Χλόμιασε βλέποντας την κατάχρηση εξουσίας και την εξάλειψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διάφορες περιοχές του κόσμου από ολοκληρωτικές κυβερνήσεις και καθεστώτα.

Η σύγχρονη παγκόσμια εξουσία, η περίφημη παγκοσμιοποίηση που επιστρέφει δυνατά όσο ποτέ, υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα κάνει για να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά διαψεύδεται από το γεγονός ότι σε όλα τα μέτρα που λαμβάνει απουσιάζει η αγάπη για τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει αγάπη για την ανθρώπινη φύση. Λένε ότι έτσι αναχαιτίζουν τον ιό, αλλά ψεύδονται ασύστολα, γιατί ο κόσμος είτε με άσπρο δέρμα είτε με μαύρο δέρμα είτε με κίτρινο, καταλαβαίνει παντού ότι κάποιοι πλουτίζουν, ενώ οι περισσότεροι χάνουν ό,τι έχουν και πεθαίνουν. Όλοι λίγο πολύ έχουμε καταλάβει ότι για να προστατεύσουμε την υγεία μας πρέπει να παραδώσουμε τη Δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες μας στα χέρια των κρατούντων.

Σε λίγο μπαίνει το 2021. Και θα πρέπει να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Το ερώτημα που θέτω χριστουγεννιάτικα είναι καυτό: Μπορείς να γιορτάσεις μια Επανάσταση, μπορείς να γιορτάσεις μια απελευθέρωση, μπορείς να γιορτάσεις την Ανεξαρτησία σου κλεισμένος στο σπίτι, με αποκλεισμένες πόλεις και χωριά, με μειωμένα τα ατομικά δικαιώματα, με απαγόρευση κυκλοφορίας που θυμίζει Δικτατορία, και με ακατάσχετη και χυδαία πλύση εγκεφάλου από όλα τα κανάλια;

Σήμερα γιορτάζουμε τα πιο «σκοτεινά» Χριστούγεννα για όλη την ανθρωπότητα και για την πατρίδα μας. Η διατεταραγμένη προσωπικότητα του πρωθυπουργού είναι το λιγότερο άκρως επικίνδυνη. Έχει λουδοβίκειες αντιλήψεις, όπως εκτιμάται και λέγεται αβίαστα από πολλούς. Τόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσο και η σύζυγός του δείχνουν υπερδραστήριοι σε επαφές με πλούσιους και κροίσους. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι όλες αυτές οι επαφές αφορούν το καλό του λαού και ότι δεν κρύβουν ιδιοτέλεια.

Θα έχουμε εμβολιασμό από μεθαύριο, από τις 27 του μηνός, σε πέντε νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι ποιος εγγυάται ότι αυτά τα εμβόλια είναι απολύτως εγγυημένα και ασφαλή και δεν θα χρησιμοποιηθούν οι Έλληνες ως ινδικά χοιρίδια. Ουδείς πρόκειται να πιστέψει ότι ο κύριος Μητσοτάκης, η κυρία Μαρέβα θα κάνουν εμβόλιο mRNA. Είτε αυτοί είτε τα παιδιά τους. Νεράκι μπορεί να κάνουν, αντιγριπικό μπορεί να κάνουν, αλλά ουδείς θα πιστέψει ότι θα κάνουν εμβόλιο πριν αυτό «περπατήσει» και γίνει σε ευρύ πληθυσμό. Ας είναι φειδωλοί σε δημόσια θεάματα που έχουν να κάνουν με έναν «σούπερμαν» πρωθυπουργό που στήνεται μπροστά στις κάμερες για να δούνε όλοι ότι κάνει το εμβόλιο.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Και λογικά όλοι πρέπει να μάθουμε αν θα χορηγηθούν το εμβόλιο της Pfizer ή της AstraZeneca ή της Moderna. Υπάρχουν διαφορές ασφαλείας μεταξύ των εμβολίων mRNA και εκείνων που παράγονται με αδενοϊό. Θεωρούνται ασφαλέστερα τα δεύτερα.

Ο κορονοϊός «σκοτείνιασε» τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά οι πολιτικές επιλογές και τα ακραία μέτρα του κυρίου Μητσοτάκη έκαναν αβυσσώδες το «μαύρο» που έπεσε στη φετινή μεγάλη γιορτή. Προσπάθησε και ακόμα επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά μια ασθένεια, έναν μεταδοτικό ιό με μηδαμινή θνησιμότητα. Αυτός και ο πολιτικο-οικονομικός εσμός που διευθύνει επιχειρούν να μετατρέψουν τον κορονοϊό σε ένα παραβάν όλων των ανομιών τους και των επιχειρήσεων που στήνουν προς αμοιβαίο συμφέρον με φίλους τους. Δουλειές που αφορούν είτε τις μάσκες είτε τις δομές φιλοξενίας είτε τις ψηφιακές καινοτομίες είτε τους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων είτε τα Rafale είτε τη διαφήμιση που διανέμεται αφειδώς μόνο στους δικούς τους υποστηρικτές.

Τα πιο σημαντικά