Τραγικός θάνατος 21χρονου από έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα: Συνελήφθη ο πιλότος και δύο τεχνικοί

26 Ιουλίου, 2022 2:40 ΜΜ
More videos

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο δισεκατομμυριούχος πατέρας του άτυχου νεαρού θα στραφεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου με αγωγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την παράνομη λειτουργία δέκα ελικοδρομίων στη Μύκονο

Συνεχείς και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του σοκαριστικού θανάτου ενός νεαρού τουρίστα όταν χθες, Δευτέρα 25/7, στα Σπάτα χτυπήθηκε και διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε!

Τρεις συλλήψεις

Πριν από λίγο, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πιλότου του ελικοπτέρου, ενώ συνελήφθησαν και δύο τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου στα Σπάτα. Μάλιστα, έγινε γνωστό και το όνομα του άτυχου Βρετανού.

Jack Fenton λεγόταν ο 21χρονος γόνος πλούσιας οικογένειας. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος τουρίστας μαζί με άλλους τρεις φίλους του από τη Βρετανία είχαν μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο. Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Είχε μόλις προσγειωθεί με την παρέα του -άλλα τρία άτομα- στο ελικοδρόμιο, επιστρέφοντας από τις διακοπές τους στη Μύκονο. Σε ένα δεύτερο ελικόπτερο ήταν οι γονείς του. Οι διακοπές τους είχαν τελειώσει και θα επέβαιναν στη συνέχεια σε αυτοκίνητα για να πάνε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί θα γύριζαν στη Βρετανία.

Πώς συνδέεται η υπόθεση με τα παράνομα ελικοδρόμια της Μυκόνου;

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταφτάνουν από το νησί των Ανέμων, κάτοικοι της Μυκόνου εδώ και χρόνια καταγγέλλουν την ύπαρξη τουλάχιστον 10 παράνομων ελικοδρομίων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας φέρεται επιδεικτικά να αγνοεί την ύπαρξή τους. Σε κανένα από αυτά, τα οποία και ανήκουν σε γνωστούς επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη μέχρι σήμερα, δεν τηρούνται τα μέτρα και οι κανόνες ασφαλείας, που επιβάλλει η ΙΕΤΑ και υποχρεωτικά εφαρμόζει η ΥΠΑ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Κίνδυνος για την ελληνική βιομηχανία – «Όχι» του ΣΕΒ στο σχέδιο μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου